Mourinho: Erre vártunk!

Mourinho: Erre vártunk!

A könnyeivel küszködve nyilatkozott Jose Mourinho a győztes mérkőzést követően.

"Annyi minden jár a fejemben. Olyan sok minden egyszerre." - mondta a portugál tréner a könnyeivel küszködve a Sky Sport Italiának.

"11 hónapja vagyok a Románál, abban a pillanatban, amikor megérkeztem, rájöttem, hogy ez mit jelent, erre vártak. Ahogy a torinói öltözőben mondtam a srácoknak, megtettük, amit meg kellett tennünk, kvalifikáltuk magunkat az Európa Ligába. Az egész szezonban nagyszerű munkát végeztünk."

"Ez ma este nem munka volt, ez történelem volt. Történelmet kellett írnunk. Megírtuk."

"A Konferencia Liga egy olyan sorozat, amelyről kezdettől fogva éreztük, hogy megnyerhetjük, de az Európa Liga-csapatok, a Leicester City, az Olympique Marseille és a Feyenoord érkezésével erősebb lett a mezőny. De számítottunk rá, a Serie A-ban is lehetett volna még néhány pontunk, de nagyon sokat tettünk bele ebbe a sorozatba."

"Most már maradok, nincsenek kétségek. Még ha fel is merül néhány pletyka, én csakis a Románál akarok maradni. Meg kell értenünk, hogy a tulajdonosaink, akik fantasztikus emberek, mit akarnak csinálni a következő szezonban, mert ez már történelem, de egy igazán erős projektet építhetünk fel becsületes szakemberekkel."

"Le kell ülnünk, és meg kell értenünk, mi a terv a következő szezonra."

Dan és Ryan Friedkin anno meglátogatta Mourinhót Londonban, hogy rábeszéljék, vállalja el ezt a munkát.

"Ez a Roma történetében marad, de az enyémben is, azt mondták, csak én, Sir Alex és Giovanni Trapattoni nyert trófeákat három különböző évtizedben. Ettől egy kicsit öregnek érzem magam, de ez jót tesz a karrieremnek!"

"Most elmegyek nyaralni, és leülök a tengerpartra, hogy egy darabig gondolkodjak mindezen."

"Az a nagyszerű dolog a pályafutásomban, hogy a Manchester Uniteddel elért Európa Liga mellett a Portóval, az Interrel és a Romával elért kupagyőzelem is nagyon-nagyon-nagyon különleges. Egy dolog akkor nyerni, amikor mindenki ezt várja, amikor a befektetéseket a győzelemre tetted, de egészen más dolog akkor nyerni, amikor valami halhatatlan marad, az igazán különleges érzés."

"Természetesen magamra gondolok, de mindenekelőtt a Roma-szurkolókra, akik ma este ünnepelhetnek, jól érezhetik magukat, és örökké emlékezni fognak erre az estére."

Mourinhót arról kérdezték, hogy igazi Romanistának érzi-e magát ma este.

"Természetesen Romanistának érzem magam, de lehet, hogy ez az én munkamódszerem. Porto szurkoló vagyok, Inter szurkoló, Chelsea szurkoló, megőrülök a Real Madridért, most Roma szurkoló vagyok, mindezen klubokhoz tartozom, mert együtt éltük át ezeket a pillanatokat."

"Ma este, minden tiszteletem mellett az összes klub iránt, ahol korábban dolgoztam, 100 százalékban Romanista vagyok, mert ezek a szurkolók tényleg hihetetlenek."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Feyenoord, Konferencia Liga