Mourinho: Elégedett vagyok a küzdőszellemmel

Mourinho: Elégedett vagyok a küzdőszellemmel

Nem túl meggyőzően, de végül a küzdőszellemnek köszönhetően nyert a Roma a holland ellenfelével szemben.

Ma este a csapatnak alkalmazkodnia kellett a pályához, de a végére már a Roma irányította a játékot...

"Igen, a második félidő tisztességes volt, de az első nem. Az elején, 0-0-nál keményen nyomtak minket, és volt néhány problémánk. Néhányszor szerencsénk volt."

"Ma nehéz volt igazán játszani és magabiztosnak érezni a labdát. A második félidőben azonban jobban irányítottuk a játékot."

Sergio Oliveira ma este meggyőzte Önt, mint "regista"?

"Ha nincs megfelelő 'regista', akkor különböző dinamikákat kell kipróbálnod. Ma nem igazán tudtuk kontroll alatt tartani a labdát, bár a második félidőben egy kicsit jobban ment. Tammy Abraham gyakran volt egy kicsit elszigetelve, Jordan Veretout nehezen találta magát, Ainsley Maitland-Niles nem tudott magasan letámadni - bár a második félidőben Rick Karsdorp jobban teljesített."

"A második félidőben soha nem éreztem úgy, hogy gólt fogunk kapni - nagyon bíztam benne, hogy nem fognak gólt lőni."

Úgy érzi, kezd valami szilárd alapot építeni?

"Az első naptól kezdve erre törekszünk. Most először talán egy kicsit stabilabbak vagyunk a sérülések tekintetében, Leonardo Spinazzola az egyetlen, aki még mindig nem lépett pályára. Az Udinese ellen nem lesz ott Mkhitaryan és Kumbulla - és a Vitesse ellen most nem lesz ott Sergio és Mancini -, de van néhány különböző lehetőségünk, hogy erre reagáljunk."

"A csapatnak most már jobb elképzelése van arról, hogy mikor kell játszani, és mikor kell egy kicsit pragmatikusabban kezelni a dolgokat. Sikerült levetkőznünk azt a szokásunkat, hogy kicsit naivak vagyunk - a csapat még a mai nehéz pillanatokban is megtalálta a módját annak, hogy pozitívan reagáljon."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Vitesse, Konferencia Liga