Mourinho: Büszkén megyünk haza

Mourinho: Büszkén megyünk haza

A Roma büntetőkkel maradt alul a Sevillával szemben a budapesti Európa liga döntőjében.

"Azt mondtam, hogy vagy elvisszük haza a kupát, vagy meghalunk. Nos, meghaltunk. Hullafáradtak vagyunk fizikailag, és mentálisan is. Megsemmisültnek érezzük magunkat, mert úgy gondoljuk, hogy ez egy igazságtalan vereség volt, sok vitatható eseménnyel." - mondta Mourinho a Sky Sport Italiának.

"Halálosan fáradtak vagyunk, de büszkék. Mindig azt mondom, hogy egy futballmeccset el lehet veszíteni, de a méltóságodat vagy a profizmusodat soha. Öt európai döntőt nyertem, ezt elvesztettem, de ezúttal büszkébb vagyok, mint valaha, és büszkébben térek haza, mint valaha. A srácok abszolút mindent beleadtak ebben a szezonban."

Dybala vigasztalhatatlan volt a végső sípszó után, tudván, hogy a sérülés miatt csak 67 percig tudott játszani.

"Törődünk a mezzel, törődünk a természetünkkel, komolyan vesszük a dolgokat, alázattal dolgozunk és mindent beleadunk, amit csak lehet. Mindannyian másképp reagálunk, egyikünk sír, másikunk nem, de az igazság az, hogy mindannyian nagyon szomorúak vagyunk. Holtfáradtan térünk haza, holtfáradtan érezzük, hogy ez igazságtalan." - folytatta az edző.

"Intenzív, férfias, vibráló meccs volt, egy spanyolnak tűnő játékvezetővel. Sárga, sárga, sárga volt végig. Az igazságtalanságot mutatja, hogy Lamelának második sárgát kellett volna kapnia, nem kapta meg, a büntetőt pedig a végén értékesítette."

Mourinhót óhatatlanul megkérdezték a jövőjéről, főleg mivel ez azt jelenti, hogy a Roma a következő szezonban nem kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába, és ő nyitva hagyta a kérdést, de elutasította a Paris Saint-Germainnel való megegyezésre vonatkozó felvetéseket is.

"Hétfőn szabadságra megyek. Ha hétfő előtt lesz időnk megbeszélni a dolgot, akkor meg fogjuk. Ha nem, akkor elmegyek nyaralni, és aztán majd meglátjuk. Harcolnom kell ezekért a srácokért, és ezért nem mondhatom objektíven, hogy maradok."

"Én egy komoly ember vagyok. Néhány hónappal ezelőtt azt mondtam a tulajdonosoknak, hogy ha más klubokkal is kapcsolatba kerülök, akkor ők lesznek az elsők, akik megtudják. Mindig őszinte és közvetlen leszek. Decemberben beszéltem a klubbal, amikor megkerestek a portugál válogatottól. Azóta nem volt semmilyen kapcsolatom senki mással. Még egy év van hátra a szerződésemből, és ez a helyzet jelenleg."

 

A mérkőzés végén a játékosok és az edző is odasétált a szurkolótábor elé, ahol többek között megköszönték a csodálatos buzdítást.

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mou, Sevilla, Európa liga