Mourinho: Büszke vagyok a csapatomra

Mourinho: Büszke vagyok a csapatomra

A portugál tréner elégedett a Real Sociedad ellen mutatott teljesítménnyel, miután a Roma két gólos előnyből várja a visszavágót.

Mourinho a Sky Sportnak adott mérkőzés utáni interjújában elmondta, a ma esti siker egyértelműen a srácok érdeme.

"A fiúk érdeme a ma esti siker, a szervezettségük, az erőfeszítésük és az empátiájuk volt ma a pályán. Jól irányítottuk a játékot labda nélkül is."

"2-0 után is jól irányítottuk a mérkőzést. Mi az erősségünk? Az, hogy az összes srác a pályán csapatként funkcionál. Beszélhetünk a kapusról, a védőkről, de nem ismerek olyan csapatot, amelyik csak hátul védekezik jól, és nem csapatként."

"Amikor látom a csapatomat, fentről lefelé, látom, hogyan működik a csapat. Például az, ahogyan Dybala dolgozik a védekezésben, mindent elmond."

"Ismerjük a korlátainkat, de még azokat is erősséggé alakítjuk. Ez az eredmény jó, de csak akkor, ha a visszavágón nem kapunk hármat. Soha nem mondom az első mérkőzés után, hogy ez egy kiváló eredmény."

"Két friss hátvéddel játszottunk, és mindketten jól teljesítettek. El Sha tudja, hogyan kell gólt lőni, rengeteg tempó volt a lábában. Egy olyan akcióból lőtt gólt, amire előzetesen felkészültünk. Jól edzettünk és jól felkészültünk a mérkőzésre, hogy nehézséget okozzunk az ellenfélnek, ami össze is jött."

"Elégedett vagyok azzal, amit a fiúk ma este nyújtottak, ennél többet nem is kérhetnék. Most azonban veszélyes, és nehéz hét vár ránk, mert fáradtak vagyunk, a Lazio ellen is játszunk, és a városi derbi ilyen értelemben 'veszélyes'. Spanyolországban egy nehéz meccs lesz, két nappal később pedig a derbin játszunk majd."

"Nem volt könnyű, mert nem volt túl sok lehetőségünk elöl. Amikor El Sha hátvédként játszik, akkor kénytelen vagyok előre tolni őt, amikor elfárad. Ezeknek a srácoknak a mentalitása fantasztikus."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Real Sociedad, Európa liga