Mourinho: Az eddigi legnagyobb meccsünk következik

Mourinho: Az eddigi legnagyobb meccsünk következik

A Roma Prágában lép pályára ma este, és amennyiben nyer, úgy biztosan csoportelsőként végez.

A Slavia edzője szerint ez a szezon legnagyobb meccse számukra. Mennyire fontos ez számotokra?

"Számomra a legnagyobb meccs a következő. Mindig. Egész szakmai életem során a legnagyobb meccs mindig a következő volt. Ebben az esetben kvittek vagyunk: ez a szezon legnagyobb meccse neki és nekem is."

Számítasz arra, hogy ez a mérkőzés nehezebb lesz, mint az első?

"Mindenképpen, de Rómában már az első percben gólt szereztünk, és ha ilyen korán vezetést szerzel, az azt jelenti, hogy másképp tudsz játszani. Húsz perc után már 2-0-ra vezettünk, és nagyrészt mi irányítottunk. De a mérkőzés előtt azt mondtam - és ezt most is megismétlem -, hogy a Slavia egy kiváló csapat. Minőségi játékosokkal rendelkeznek, és nagyon jól szervezettek mind védekezésben, mind a labdával való bánásmódban. Ez azt jelenti, hogy jó edzőjük van."

"Ez egy szép stadion, és biztos vagyok benne, hogy remek hangulat lesz. Mi közel vagyunk a kvalifikációhoz, viszont a Slavia nem, főleg a másik két csapattal szemben. Biztos vagyok benne, hogy jó meccs lesz."

Ismered kicsit Prágát. Tetszik a város? Ismered a cseh játékosokat?

"Sajnos ismerem a repülőtereket, a szállodákat és a stadionokat a világ minden táján, minden kontinensen. De sokkal kevesebbet az olyan gyönyörű városokról, mint Prága. Az életem mellett nincs sok időm arra, hogy meglátogassam őket. De mindenki tudja, hogy Prága milyen gyönyörű város."

"Rengeteg nagyszerű játékos érkezett Csehországból, és néhányukat magam is edzettem, köztük minden idők egyik legjobb kapusát [Petr Cech]. A Benficánál nem töltöttem sok időt, de Karel Poborsky ott volt, és ő egy fantasztikus játékos. Voltak mások is, mint például Jiri Jarosik".

Emlékszel az európai Szuperkupára, amit itt veszítettél el a Bayern München ellen a Chelsea-vel?

"Igen, emlékszem. De döntetlent értem el. Nem veszítettem. Tíz emberrel játszottunk egy órán keresztül. Kiváló mérkőzés volt. Aztán büntetők döntöttek."

Azt mondtad, hogy ez a szezon legnagyobb meccse, de tegnap Maurizio Sarri azt mondta, hogy ez egy barátságos meccs lesz a Roma számára. Szeretnéd ezt kommentálni? Azt is meg akartam kérdezni, hogy Riccardo Pagano holnap teljes értékűen debütál-e?

"Nem, Riccardo a kispadon fog kezdeni. A futballista fejlődésének részeként van itt. Mindannyian tudjuk, hogy ha jól tartja magát, akkor a jövőben sokszor fog itt ülni mellettem a sajtótájékoztatókon. Sokat játszik. Tavaly még akadémista volt, és biztos vagyok benne, hogy nagyon örül annak, ahogyan fejlődik. Nagyon elégedettek vagyunk vele. Holnap a kispadon fog kezdeni."

"Ami Sarrit illeti, azt hiszem, ha valakinek meg kellene sértődnie a megjegyzései miatt, az a Slavia, nem én. Úgy hangzik, mintha a Slavia nem lenne jó csapat."

"Én mindig tisztelem az ellenfeleimet. Már mondtam, hogy a Slavia egy kiváló csapat. Talán az teszi a különbséget egy edző vagy egy játékos karrierjében, hogy hogyan közelíted meg a mérkőzéseket. Talán a különbség egy 26 trófeát nyert edző és egy olyan edző között, aki nem sokat nyert, pontosan ez a mentalitás - minden meccset komolyan venni, és nem tekinteni egyetlen meccset sem barátságosnak."

"Szeretném hallani a Lega Serie A válaszát arra, amit Sarri mondott, mert a megjegyzései közvetlen, objektív kritikát jelentettek. Várok..."

A legjobb játékosaidat választod, vagy hagyod, hogy néhányan a kispadon pihenjenek?

"Minden olyan játékost bevetünk, aki képes három nap alatt két mérkőzést játszani. Néhány játékosunk minden meccsen játszik, de tudjuk - és ők is úgy érzik -, hogy kiváló formában lennének."

"Hogy egy példát mondjak, az a három védő, aki folyamatosan játszik, jól érzi magát, és mindannyian játszani fognak: Gianluca Mancini, Diego Llorente és Evan Ndicka. Rui Patricio helyett Mire Svilarr fog védeni, mert jót tesz a fejlődésének, ha minél több meccset játszik. Még egy-két változtatást fogok eszközölni, de az alapötlet az, hogy azzal a csapattal menjünk, amit a legjobbnak érzünk"."

Szerinted a Romának melyikre van nagyobb esélye, hogy a Serie A-n vagy az Európa Ligán keresztül kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába?

"Nem tudom. Tényleg nem tudom. Megpróbáljuk mindkét úton keresztül elérni. A lehető legjobbat akarjuk kihozni magunkból a Serie A-ban, és meglátjuk, hogy képesek leszünk-e a legjobb négy között végezni. Európában pedig már a harmadik szezonban szeretnénk messzire jutni. Mindkét versenyt komolyan vesszük, és meglátjuk, hova vezet ez."

"Nem fogunk eldobni egyetlen lehetőséget sem Olaszországban vagy Európában. Mindkét sorozatbanban nehézségekbe fogunk ütközni, amelyek egy része a meccsek halmozódása miatt lesz, de a mentalitásom mindig is az volt, hogy a következő meccs a legfontosabb."

"Persze, néha véded azt a játékost, aki nem teljesen fitt, de nem tudnám azt mondani, hogy nem érdekel ez a sorozat."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Slavia Praha, Európa liga