Mourinho: A Slavia nagyon jó csapat

Mourinho: A Slavia nagyon jó csapat

Az eddig szintén 100%-os Slavia Prágát fogadja a Roma csütörtök este az Európa Liga csoportkörének 3. fordulójában.

A Slavia ellen nem leszel a kispadon, ahogy majd hétvégén sem. Az elmúlt hetekben más edzőktől is láttunk hasonló megnyilvánulásokat. Mit gondolsz, rád más szabályok vonatkoznak, mint mondjuk egyes edzőkre?

"Azt hiszem, igen."

Miért van ez így?

"Nem tudom, de a kérdésed alapján te is így gondolod."

Hogy van Evan Ndicka és Chris Smalling? Talán csütörtök este kaphatna néhány percet, és utána játszhatna az Inter ellen?

"Ndicka játszani fog, mivel felépült. Nincs elég védekezési lehetőségünk ahhoz, hogy rotáljunk. Egyszerűen játszania kell."

"Ami Smallingot illeti, jelenleg nincs terv. Ahogy a nyílt edzésen is láthattátok, csak bemelegített, csinált néhány gyakorlatot és ennyi. Nincs terv."

Hogy van Romelu Lukaku fizikailag? Szüksége van még a játékra? Hogy van mentálisan, figyelembe véve, hogy mire készülnek Milánóban? Szerintem ez egy kicsit túlzás.

"Lukaku játszani fog. Ez egy nagyon kemény és fontos mérkőzés lesz, és Lukaku fontos számomra. Paulo Dybala és Lorenzo Pellegrini nélkül még inkább. Muszáj játszania."

"Nem tudtam, hogy Lukaku ennyire fontos Milánóban, mert amit ott tett, azzal, hogy megnyerte a Scudettót és néhány kupát, azt 200 játékos megtette már az Inter történetében. Nem gondoltam, hogy ennyire fontos volt nekik."

"Érdekes lesz látni. Az, hogy elhagyta az Intert, hogy a Romához jöjjön, hogy segítsen az edzőjének, drámainak számít, míg az, hogy Hakan Calhanoglu az AC Milanból az Interhez ment, egyszerűen csodálatos, és évekkel ezelőtt nem voltak problémák, amikor Fabio Cannavaro az Interből a Juvéhoz ment, vagy Christian Vieri az Interből Milánóba."

"Megdöbbentett az egész dolog, mert nem gondoltam volna, hogy Romelu ennyit jelent egy olyan klubnak, mint az Inter. Ez egy meglepetés számomra."

Mit gondolsz a Slavia Prágáról? Mostanában sokat beszéltél róluk.

"Sok Slavia Prága mérkőzést láttam. Két verziót láttam: az egyiket, amelyik a Sparta Prága ellen játszik, a másikat, amelyiken mindenki más ellen. A kettőnél teljesen más a játékstílus és a filozófia tekintetében. Melyik Slaviát fogjuk látni holnap? Azt, amelyik a Sparta ellen játszott, vagy a másikat? Bármelyikre készen állunk, mert mindkettő jól teljesített, bár teljesen másképp."

"Védekezésben nagyon jól felálltak, világos játéktervvel, minőségi játékosokkal és magabiztos védőkkel, akik hátulról akarnak építkezni. Amikor a Slavia a Sparta ellen játszott, ők egy sokkal direktebb futballt játszottak, kevesebbet játszottak hátulról, kevesebb labdabirtoklással és több első és második labdával az ellenfél térfelére. Két Slavia van, de mindkettő jó és nagyon techikás."

"Jól felkészültek, mert jó játékosaik vannak, és egy edzőjük, aki szintén jó, bár személyesen nem ismerem."

Mit gondolsz a cseh futballról? Mit gondoltál a Slaviáról, amikor a Porto edzőjeként szembekerültél velük?

"Az már nagyon régen volt. Most már semmi köze hozzá. Azt hiszem, egy vagy két héttel azelőtt volt, hogy a szezon felénél csatlakoztam a Portóhoz. Igazából még soha nem találkoztam cseh csapattal. A cseh futballal csak megfigyelőként kerültem kapcsolatba. Nyilvánvalóan most jobban odafigyeltem, hiszen a Slavia ellen játszunk."

"Négy vagy öt bajnoki mérkőzést láttam a Slavia és a Sparta részvételével. Látszik, hogy egy szinttel a többiek felett állnak, a játékuk minőségével, a játékosaikkal, a felállással és a stadionokkal. Ez mind fantasztikus."

"Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megemlítsem azt a tényt, hogy nem voltam kapcsolatban egy korábbi nagy cseh barátommal, akit nagyon tisztelek: Radek Stepanekkel. Szeretném megkérni, hogy tegyen meg nekem egy szívességet, és mondják meg neki, hogy szükségem van a telefonszámára, ami nekem is megvolt, amikor még Angliában edzősködtem."

Van olyan játékos, aki különösen lenyűgöött? Hogyan befolyásolta a felkészüléseteket az a tény, hogy a Slavia gyakran változtatja a felállást?

"Nehezebb, ha az ellenfél gyakran változtat, de még a rövid idő alatt is sikerült erre felkészülni. Egyenként is elemeztük őket az összes támadási lehetőségük szempontjából, és nagyon sok van belőlük. Öt-hat olyan játékosuk van, aki támadót tud játszani. Gyakran cserélnek, ami nehézséget okoz az ellenfélnek, de mi elvégeztük a dolgunkat. Nagyon jó csapat, akik megérdemlik, hogy tiszteljük őket, és úgy is bánjunk velük."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Slavia Praha, Európa liga