Mourinho: A Sevilla már rutinos döntőző csapat

Mourinho: A Sevilla már rutinos döntőző csapat

A portugál tréner tisztában van azzal, hogy a Sevilla számára nagy előny, hogy már többször is szerepelt az EL döntőjében.

"Hosszú volt az út, más, mint az ellenfelünké, mert ők a Bajnokok Ligájából érkeztek."- kezdte a sajtótájékoztatót Mourinho.

"14 meccset kellett játszanunk azért, hogy itt legyünk, és kétségtelenül megérdemeltük. Megérdemeljük, hogy ezt a döntőt játsszuk, és eljött az idő számunkra. Az elmúlt két három napban ezen dolgoztunk."

Kommentálta a Sevilla történelmi dominanciáját az Európa Ligában, és hogy ez mit jelent számára.

"Azt mondanám, hogy a történelem nem játszik, de az ellenfelünk másképp gondolja. Ők azt gondolják, hogy ők a favoritok, mert a történelem ezt mondja, és mi ezt tiszteletben tartjuk. De mi is megérdemelten vagyunk itt a döntőben."

"Számukra szinte normális dolog Európa Liga-döntőt játszani, hiszen már rutinjuk van benne, számunkra ez egy rendkívüli esemény. A sevillai szurkolók számára egy európai döntőben játszani olyan, mintha Spanyolországban játszanának, nekünk ez több, ez valami történelmi dolog."

A portugál edzőt a jövőjéről is megkérdeztékn.

"Azt hiszem, ha bármelyikőtöknek hasonló kérdése van, mint neked, akkor Midilibart kell megkérdeznünk, mert neki nincs szerződése. Beszéltem a két csapatkapitányommal, és ők is hasonló kérdést tettek fel, mint te. Tárgyilagosan válaszoltam nekik."

"Nem akarják, hogy válaszoljak, de tudják, mit akarok. Ez más, mint az Inter esetében, mert nem írtam alá a Real Madriddal akkor, de minden el volt intézve. Most nincs semmi, nulla kapcsolatom van más klubokkal. A holnapra gondolok, és arra, hogy mit akarunk csinálni, mert játszani akarunk."

Beszélt arról a szeretetről, amely még mindig megmaradt számára a Real Madridnál.

"Nagyon szeretem a Real Madridot, nagyon szeretem az elnököt és az edzőt. De az edző nem játszik, az edző sokat dolgozik a meccs előtt, a meccs alatt nagyon keveset. Azt mondtam a stábomnak: ma befejeződik a munkánk. Most a történelmet a fiúk írják."

"A madridi kollégáim jól mondják, hogy a Sevillának nagyszerű csapata van, két nagyszerű csapat, mert 25 top játékosuk van. Mindannyian top szakemberek, sok lehetőségük van. De nem ismerik a srácaimat, és nem ismerik a csapatomat, mint csapatot, és holnap mi is ott leszünk."

Mourinho összehasonlította a két csapatot az Európa Liga döntője előtt.

"A Sevilla költségvetése nem azonos a Romáéval. Vannak olyan játékosaink, akik tavaly a B csapatban játszottak. Nekem több lehetőségem volt európai sorozatokban játszani, de Mendilibar ugyanabból a generációból való, mint én: egyenrangúak vagyunk."

"A játékosok is ugyanolyanok, a Sevilla játékosainak több tapasztalata van, de mi már két éve játszunk együtt."

A döntő előtt arról kérdezték, miben különbözik a Roma és a Tottenham.

"A Roma megadta a lehetőséget nekem, a Tottenham nem."

A portugál mester elárulta azt is, hogy mi a helyzet Paulo Dybalával kapcsolatban.

"Holnap 20-30 percet képes lesz játszani."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Sevilla, Európa liga