Mourinho: A második félidőben rákapcsoltunk

Mourinho: A második félidőben rákapcsoltunk

A Roma 1:0-ás félidőt követően a második játékrészben átgázolt a Servette együttesén.

Kezdjük a csapat teljesítményével - meggyőző, mert négy gólt lőtt, és csak egy kapura lövést engedett a Servette-nek.

"Igen, de az első félidő borzalmas volt. Egyáltalán nem tetszett. Nagyszerű helyzetben voltam, hogy nézzem a meccset. Egyáltalán nem presszionáltunk. Volt egy pillanat, azt hiszem az első percben, amikor túl passzívak voltunk. Hagytuk őket játszani. Még akkor sem mozogtunk sokat, amikor volt idejük megjátszani a labdát. Az első félidő nem tetszett, de a második fmár igen."

Más volt a hozzáállás...

"Megváltozott a hozzáállás és a tempó. Sokkal többet mozogtunk a labdával. Agresszívek voltunk, és labda nélkül is magabiztosabbak voltunk. Tetszett a második félidő."

Mi tetszett a Lukaku-Belotti párosban?

"Az igazat megvallva az első félidőben semmi sem tetszett. A másodikban igen. Nyilvánvaló, hogy amikor ők ketten Paulo Dybala nélkül játszanak, hiányzik a kreativitás. Amikor Paulo nem játszik, nincs olyan játékosunk, aki be tudna ugrani, hogy összekösse a középpályát és a támadást, mert mindketten csatárok."

"Amikor együtt vannak, érezhető Paulo és Lorenzo Pellegrini hiánya, akik kreatívabbak, de mindketten fizikai jelenlétet nyújtanak a szélen. Egyikük inkább támogatásban játszhat szerepet, a másik pedig fent maradhat, ha a szélsőink eljutnak az alapvonalig, és labdákat szereznek a tizenhatoson belül. Mindketten tudják, hogyan kell gólt lőni. De más, ha Paulóval vagy nélküle játszunk."

Tizenegy perc Pellegrini, egy gól és egy assziszt. Csak a balszerencsének köszönhető a sérülése?

"Hatalmas potenciál van benne, de sajnos a pályafutása során rendszeresen voltak ilyen sérülési problémái. Még nem láttam őt. Nem beszéltem vele vagy az orvosi stábbal, de a testbeszéde alapján úgy tűnik, hogy izomproblémája van. Általában ez szokott vele történni."

A középpályáról és arról a minőségről akartam kérdezni, amellyel ezen a területen rendelkezik, hogy a dolgok jobban menjenek.

"Amikor Bergomi [a kérdező] beszél, mindig érvényes dolgokat hoz fel. Igaz, hogy eddig nem voltunk olyan stabilak, és még nem tartunk ott, ahol szerettem volna - mert nincsenek meg a könnyen elérhető játékosaink."

"Renato fontos játékos számunkra, mert ő diktálja a tempót. Egy meccset játszott, aztán megsérült. Leandro Paredes garancia - ő szervez minket -, és ő feljövőben van."

"Edoardo Bovenak javítania kell a döntéshozatalán a gyors helyzetekben, és ebben elég jól halad - ott egyértelmű a fejlődés."

"Bryan Cristante, aki a legjobb formában lévő játékosunk volt, ráadásul egy igazán komplett játékosunk, középhátvédet kell játszania."

"Lorenzo, aki az igazi kreatív támaszpontunk, vagy játszik, vagy nem."

"Houssem Aouar az, aki nagyon nehezen találja a helyes irányt, és nehezen alkalmazkodik ahhoz, hogy ebben a csapatban játsszon. Nem mehetünk az ő irányába - felénk kell jönnie, és arra, amik mi vagyunk. Időre van szükségünk. És amikor nincs időd, az azért van, mert pontokra van szükséged."

Szerinted a Roma más csapat a Serie A-ban és Európában?

"Van különbség az ellenfeleink szintjében. A Serie A-s csapatok jobbak és nehezebb ellenük játszani, mint a Sheriff és a Servette ellen. Hat pontunk van, és ez nem kevesebb, mint amennyit kellene. Jobbak vagyunk náluk, még a változtatásokkal együtt is. Minden Serie A csapat jobb, mint a Servette és a Sheriff. A Slavia más kérdés - ők egy kiváló csapat."

"A következő két meccsünkön ellenük egy olyan csapat lesz az ellenfelünk, amely könnyen játszhat a Bajnokok Ligájában. Nagyon nehéz lesz. A Servette és a Sheriff ellen az a kötelességünk, hogy 12 pontot szerezzünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Servette, Európa liga