Mourinho: A kezdősípszótól a végéig jobbak voltunk

Mourinho: A kezdősípszótól a végéig jobbak voltunk

Szemernyi kételyt nem hagyva a Roma simán legyőzte a norvég együttest, és bejutott a Konferencia liga elődöntőjébe.

Mi a legnagyobb tanulság ebből a meccsből?

"Minden; elsősorban az, hogy bejutottunk az elődöntőbe, ami egyértelműen a legfontosabb volt. De az is, ahogyan az első perctől kezdve játszottunk, jó presszinggel, intenzitással és minőséggel a labdával."

"Azt hiszem, még akkor is, amikor még csak 1-0 vagy 2-0 volt, mindannyian tudtuk, hogy megnyertük a mérkőzést."

A sajtótájékoztatón is nagyon magabiztos volt az esélyeikkel kapcsolatban...

"Még a norvégiai első mérkőzés után is az voltam, még az ottani 2-1-es vereség után sem éreztem, hogy nagy gondokat okoznának nekünk, és úgy éreztem, hogy mi vagyunk a jobbak."

"A játékosok érdeme, mert ma este végig koncentráltak a mérkőzésen. Mi vagyunk a jobbak, és nem tartom elfogadhatónak, hogy csak a negyedik meccsen vertük meg Bodót. De ettől függetlenül a lényeg: 2-1 volt nekik, de 5-2 lett a vége nekünk."

Ez lesz a 11. európai elődöntő. Mit jelent Ön számára az, hogy újra eljutott az elődöntőig, ráadásul teltház előtt?

"Ez fantasztikus. A szurkolók teljes mértékben a csapat mögött állnak. Az empátia, a szenvedély... ez nagyon, nagyon pozitív. Most a Napoli elleni mérkőzés következik, és ha ők a bajnoki címért harcolnak, akkor mi azért megyünk oda, hogy megpróbáljunk nyerni, hogy az ötödik helyen végezzünk."

Az elmúlt napokban viták folytak arról, hogy jó focit játszanak-e vagy sem - a különböző edzők nem értettek egyet. Mi az önök álláspontja ezzel kapcsolatban?

"Jól játszani és nyerni az ideális, ez nagyszerű. Jól játszani és veszíteni azonban, azt nem szeretem. Az ilyesmit csak azok szeretik, akik arról a filozófiáról beszélnek, hogy "a csapatomnak van identitása, én egy világos identitású edző vagyok" ... de aztán ezek az edzők a végén semmit sem nyernek."

"Úgy gondolom, hogy sokkal jobban játszunk, mint azt egyesek gondolják. Megnéztem a Salernitana elleni meccset, és a második félidőben nagyon jól játszottunk."

"Nagyon jó futballt játszottunk a mérkőzéseken. Szerintem túl könnyű azt mondani, hogy van 'szellemünk', hogy azért nem veszítettünk olyan régóta, mert 'jól szervezettek' vagyunk... Szerintem valójában sokkal jobban játszunk, mint azt az emberek mondják. Ma például egyszerűen mi voltunk a jobbak."

"A szünetben azt mondtam a játékosoknak, hogy ne próbáljuk megalázni őket, ne próbáljunk meg hat gólt lőni, csak azért, mert ők is hatot lőttek ellenünk - hanem arra koncentráljunk, hogy a lehető legjobb módon jussunk be az elődöntőbe, mégpedig úgy, hogy uraljuk a labdát és a játékot."

"Érthető, hogy az utolsó 10 percben mindenki egy kicsit elfáradt, és egy kicsit visszaestünk, hogy elkezdtük egy kicsit nézni az órát. De megfelelő szellemiséget mutattunk, és megérdemeltük az eredményt."

"Már 12 meccset játszottunk a Konferencia Ligában, és nem könnyű csütörtökön, majd vasárnap játszani - de még mindig versenyben vagyunk, és sajnos most már mi vagyunk az egyetlen olasz csapat, amelyik Európában is állva maradt."

Hogyan kezeli Zaniolót - és a ma esti teljesítménye ennek az eredménye?

"De Zaniolót eladják! És ha eladják, akkor az emberek túl sokat beszélnek róla - miért játszik, miért nem játszik, miért sérült vagy miért van a kispadon. Túl sokat beszélnek róla. Jobb lenne neki, a Romának és az olasz futballnak, ha békén hagynák a tehetséges fiatal olasz játékosokat."

"Ma el tudtuk titkolni, hogy játszani fog. Mindenki azt mondta, hogy megint a kispadon lesz, de én pontosan tudtam, hogy egy olyan játékos, mint ő, fontos az ilyen meccseken, hogy a csapatok mögé kerüljön, és ő ezt nagyon jól csinálta."

"Nyilvánvalóan mindannyian nagyon örülünk neki, és holnap azt várom, hogy legalább az újságok címlapján lássam őt pozitív okokból."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Bodö/Glimt, Konferencia Liga