Mourinho: A döntetlen igazságosabb lett volna

Mourinho: A döntetlen igazságosabb lett volna

Meglepetésre vereséget szenvedett a Roma a Real Betis ellen hazai pályán az Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában.

A Roma több mint öt év után először kapott ki hazai pályán európai kupasorozatban annak ellenére, hogy Paulo Dybala révén korán vezetést szerzett.

Miután a Betis nem sokkal a szünet előtt egyenlített, Luiz Henrique 88. percben szerzett fejese végül eldöntötte a mérkőzést, míg Nicolo Zaniolo késői piros lapja csak fokozta a csalódottságot.

"Ma este jobbak voltak nálunk a labdával, különösen az első félidőben" - mondta Mourinho. "De nekünk volt több lehetőségünk."

"El kell ismernünk, hogy nagyon jó csapat, és megnehezítették a dolgunkat. Ettől függetlenül nekünk nagyobb lehetőségeink voltak, és a második félidőben több komoly helyzetet is elpuskáztunk."

"Különösen a második félidőben, amikor Bryan Cristantenak volt egy jó lehetősége, és a kapusuk nagyszerűen védett. A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna."

Nem érezte úgy, hogy a Betis győztes gólját megelőzően kicsit passzív volt a csapat?

"Abszolút. A második gólnál kicsit fáradtnak tűnt a csapat, ettől függetlenül a csapat nem érdemelt vereséget."

Mi a helyzet Nicolo Zaniolo piros lapjával?

"Nem láttam. Pezzellát már korábban le kellett volna küldeni, de gondolom, valamit biztosan tett, hogy kiállították."

Mit vár most a sevillai visszavágótól?

"A csoportgyőzelem már nem a mi kezünkben van, hiszen a Betisnek már kilenc pontja van, és jön a Helsinki elleni hazai meccs. Most a csoport második helyére kell koncentrálnunk, ez kell, hogy legyen a célunk. Nyilván azzal a kockázattal, hogy egy jó Bajnokok Ligája-csapat ellen fogunk játszani."

"Nyilvánvalóan, ha most megkérdezné tőlem, hogy inkább a második helyen végeznék a csoportban, és egy Bajnokok Ligája-csapattal találkoznék, vagy inkább a harmadik helyen végeznék, és a Konferencia Ligába jutnék, akkor inkább az első lehetőséget választanám."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Real Betis, Európa liga