Mourinho: A csapatnak volt tartása

Mourinho: A csapatnak volt tartása

A Roma egy nagyon kiegyenlített találkozót követően jutott tovább a holland Vitesse együttesével szemben.

Ma este többet vártak a Romától. Európában mindig nehéz...

"Minden csapattól többet várnak, nem csak a Romától. De a végén bárki hazamehet, és bárki továbbjuthat a következő fordulóba. Szerencsénkre a pénteki sorsoláson már mi fogunk részt venni."

A másik pozitívum a mai estén az volt, hogy a csapat akkor is képes volt produkálni, amikor a legnagyobb szükség volt rá - karaktert mutattak.

"Ez egy olyan csapat, amelynek megvannak a maga korlátai, különböző módokon. Mindazonáltal, ha néhány hónapja mindenki azt mondta, hogy nem tudjuk, hogyan kell végigjátszani egy sorozatot, akkor ma ennek az ellenkezőjét kell mondaniuk; arról kell beszélniük, hogy az ellenfelek nyomása alatt, az utolsó pillanatokban képesek voltunk a megfelelő módon reagálni."

"Ez egy jó tulajdonság, de nem hiszem, hogy örökké fog tartani. Nem hiszem, hogy ez vasárnap is így lesz. Jelenleg pozitív lendületben vagyunk, és tovább kell építenünk, bármi is legyen ez; nyolc, kilenc, tíz meccs veretlenül most."

"Ma az a pozitívum, hogy amikor 1-0-s hátrányban voltunk, egy kockázatos helyzetben, egy olyan helyzetben, amikor más csapatok megpróbálnának védekezni, majd hosszabbításra menni, és megpróbálnánk erre tartalékolni az energiáinkat, ehelyett mi a végsőkig a győzelemre játszottunk."

"De ha megengedik, azt is szeretném elmondani, hogy a Vitesse nagyon jól játszott. Gyakran van az a tendencia, hogy azt mondják, a másik fél borzalmas, hogy mi nem játszottunk jól - de én azt mondom, hogy nem ismertem az edzőjüket előre, de nagyon jó. Remekül játszottak; az a dinamika, ami a hátsó három védő között volt, dicséret illeti őket. Örülök, hogy továbbjutottunk a következő fordulóba."

"Nyilvánvalóan nem vagyok annyira boldog, hogy ma este sok olyan játékossal játszottunk, akik vasárnap a Lazio ellen is kezdeni fognak, míg a Lazio játékosai ma este otthon Maurizio Sarrival cigarettáztak."

Számított arra, hogy így alakul majd a játék?

"Egyetlen céllal készültünk erre a mérkőzésre: a győzelemmel. Nem gondoltunk arra, hogy csak döntetlenre fogunk játszani, hogy így jussunk tovább. A jelenlegi meccsek sorában nem tudunk hihetetlenül keményen dolgozni az edzőpályán, de ennek ellenére úgy dolgoztunk ezen a mérkőzésen, hogy a győzelem volt a célunk."

"Egészen az 1-0-ás nagyszerű góljukig úgy éreztük, hogy kézben tartjuk a meccset. A félidőben megkértem a játékosokat, hogy három dologra koncentráljanak. Az egyik dolog az volt, hogy ne engedjünk az ellenfélnek rögzített helyzeteket. A második: amikor az egyik védőjüknél volt a labda, akkor figyelnünk kellett a hosszú átadásokra - mert mindig ezt keresték, abban a reményben, hogy talán így gyorsabban a tizenhatosunkon belülre jutnak. Harmadszor: meg akartam győződni arról, hogy kiegyensúlyozottak maradunk a védekezésben, ha elveszítjük a labdát."

"A harmadikkal kicsit küszködtünk, mert néha túl könnyen eladtuk a labdát - a két csatár sokszor elvesztette azt. Sok labdát vesztettünk ott, a középpályán és még a szélen is."

"Technikai szempontból nem ez volt a legjobb teljesítményünk. Jól védekeztünk, a védők elég jól teljesítettek. Megfelelő karaktert mutattunk egy olyan mérkőzésen, amely nagyon kiegyenlített volt az utolsó pillanatig."

"Sajnálom őket. Nem mondhatom, hogy 100%-ban megérdemelt volt a részünkről a továbbjutás, mert jól játszottak. De a két meccsen végig azt tettük, amit kellett, és ha mindezt összerakjuk, talán ez elég volt. Idegenben nagyon nehéz volt, különböző okok miatt, de most már a vasárnapi derbire gondolhatunk."

"Ahogy már mondtam, Sarri ma otthon ül és dohányzik, míg nekem most haza kell mennem, és ki kell találnom, hogyan tudom biztosítani, hogy ezek a játékosok felépüljenek a meccs előtt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Vitesse, Konferencia Liga