Monchi újabb információkkal szolgált az átigazolási piacról

Monchi újabb információkkal szolgált az átigazolási piacról

A Roma sportigazgatója Ante Coric és William Bianda bemutatóján válaszolt az újságírók kérdéseire.

"William Bianda és Ante Coric kitűnő példái azoknak a játékosoknak, akiket a Roma a jövőben igazolni szeretne. Az ilyen játékosok előtt hatalmas jövő áll."- kezdte Monchi.

"Örülök annak, hogy most itt köszönthetjük őket. Nem volt könnyű leigazolni őket, mert elég sok más együttes is szerette volna leigazolni a két játékost."

Kikhez hasonlítható a két játékos?

"Nem szeretek különböző játékosokat összehasonlítani, mert minden ember más. Nekik a saját útjukat kell követniük, és szerintem mindkettő sokat képes fejlődni."

"William belső védő, aki nagyon jó lábbal, erős fizikálisan, és nagyon gyors. Ante remek technikailag, de neki fizikálisan fejlődnie kell. Mindkettő előtt szép jövő áll."

A keret lényegében teljes?

"Szerintem mindent sikerült megcsinálnunk, amit eddig a pontig el akartunk érni. Egy olyan klub, mint a Roma, soha nem állhat le, és folyamatosan folytatni kell a megfigyelést egészen az átigazolási időszak végéig. Most szeretném is bejelenteni, hogy sikerült egy harmadik számú kapust igazolnunk Daniel Fuzato személyében a Palmeirastól. A következő napokban érkezik majd. Sosem fogunk leállni, és egészen a végéig készen állunk majd arra, hogy kihasználjuk az adódó lehetőségeket, amennyiben lesznek."

Cristiano Ronaldo esetleges Juventushoz történő igazolása sokat jelentene az olasz futballnak?

"Nem volt időm ezzel foglalkozni, szerencsére volt éppen elég dolgom. De amennyiben a Serie A-ba igazol, az jó lesz. Hatalmas pályafutás áll már most mögötte, de nem tudom mélyebb elemzést adni erről, mert tényleg nem volt időm vele foglalkozni az utóbbi napokban."

Mi a helyzet Florenzi hosszabbításával kapcsolatban? Kapott bármilyen ultimátumot a Romától?

"Ugyanott tartunk, mint a legutóbbi sajtótájékoztató idején, mikor Javier Pastorét mutattuk be. Nem sokat haladtunk előre, igen nehéz tárgyalásról van szó, mert Florenzi egy remek játékos. Szerintem a Roma igen komoly, igen jó ajánlatot tett neki, de megértem, hogy neki is megvannak a saját igényei és gondolatai. Magabiztos vagyok, de az elmúlt napokban nem sok dolog változott."

"Sosem lesz szó ultimátumról, Alessandro a klub gyermeke. Ami megtörténik, az megtörténik majd, én minden nap azon dolgozom, hogy megtörténjen a hosszabbítás, és hiszek is benne. De egyelőre még kicsit távol vagyunk egymástól."

Alisson számára véget ért a világbajnokság. Vele mi a helyzet? Van olyan összeg, amiért elengednék?

"Sajnálom a tegnapi vereséget, Alisson miatt a braziloknak drukkoltam. Ahogy Florenzi esetében, nála sincs semmi újdonság. Nem kaptunk semmilyen ajánlatot, így pedig elég nehéz az összegekről beszélni, ha nem is kaptunk semmit. Most Alisson szabadságra megy, és utána csatlakozik a csapathoz. Amennyiben érkezne valamilyen ajánlat, akkor azt megvizsgáljuk, de ma azt tudom mondani, hogy semmi nem változott a néhány nappal ezelőttihez képest."

Ma Anglia-Svédország meccs volt. Nézte Emil Forsberg miatt?

"Azért néztem, mert érdekes meccs volt; Forsberget ismerem már jól, ahhoz nem szükséges most meccset néznem. Sosem szerettem egy jó vb-szereplés alapján játékost venni Különbséget kell tenni azok között, akiket kedvelsz, és akit szeretnél leigazolni, máskülönben akár 100 játékost is vennél. Kedvelem Forsberget, de ugyanúgy nagyon kedvelek egy srácot a belga csapatból, Eden Hazardot...de ez nem jelenti azt, hogy meg is fogom venni."

Elképzelhető, hogy Bianda kölcsönbe megy azért, hogy tapasztalatot gyűjtsön?

"Nem, a terv az, hogy marad. Nehéz jobb tanítót találni Eusebio Di Francescónál és az ő stábjánál. Ő még gyerek, de hatalmas potenciál van benne, és szerintem nehéz ennél jobb helyet elképzelni neki a fejlődésre."

Dries Mertens is átigazolási célpont?

"Nem."

És Hakim Ziyech?

"Nem, ő sem, az ő posztján megvagyunk. Hakim olyan játékos, akit mindig kedveltem, és 100%-ra nem mondhatok nemet, de jelenleg elég játékosunk van az ő posztján."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi