Monchi a Malcom ügyről

Monchi a Malcom ügyről

A Roma sportigazgatója elmagyarázta az újságíróknak, hogy mi történt pontosan a brazil szélső támadó ügyében.

Hétfő délután a Malcom klubja, a francia Bordeaux bejelentette a Twitteren, hogy megállapodott a Romával a játékos átigazolását illetően. Ezt követte a Roma bejelentése is, miközben a játékosnak repülőjegyet foglaltak Rómába.

Majd kedden bejelentették, hogy a brazil játékos inkább a Barcelonába szerződik, mivel a katalán klub az utolsó pillanatban bejelentkezett érte.

Igen drámaira sikerült az átigazolási piac elmúlt pár napja, elmondanád pontosan mi történt?

"Nagyon egyszerű elmondani a történteket, talán teljesen megérteni kicsit nehezebb. Malcom az a játékos, akit szerettünk volna megszerezni, mert olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amiket kerestünk."

"Nagyjából egy héttel ezelőtt kezdtünk el tárgyalni a Bordeaux-val és a játékos menedzserével, majd 3-4 nap intenzív tárgyalássorozatot követően hétfőn úgy 5 óra magasságában megállapodtunk a menedzserrel, a játékossal és a klubbal is."

"A megállapodás létrejött, engedélyt kaptunk, hogy a játékosnak intézzünk az útját Rómába az orvosi vizsgálatra. Este 9-kor volt repülő, amivel 11-re ért volna Rómába, szóval minden el volt intézve, így mi teljesen nyugodtak voltunk."

Délután a Roma a Bordeaux-ot követve a Twitteren jelentette be, hogy megállapodást kötött a francia együttessel. Ez elég szokatlan volt a Romától, miért csinálta a klub?

"Amint megállapodtunk a franciákkal, nagyjából 30 perc múlva a klub elnöke, Stephane Martin hívott telefonon és elmondta, hogy nagyon sok pletyka volt az elmúlt időszakban az átigazolásról, ezért szeretné hivatalos közleményben bejelenteni az egyezséget. Én mondtam neki, hogy számunkra ez nem túl ideális, mert mi jelen vagyunk a tőzsdén, és emiatt bizonyos szabályokat be kell tartanunk, de ő ragaszkodott hozzá, és végül bejelentették a megállapodást."

"Emiatt nekünk is ezt kellett tennünk. Minden rendben volt, de a bejelentést követően 1 óra múlva elkezdett a játékos iránt a Barcelona is érdeklődni."

"Az igaz, hogy tudtuk, pár nappal korábban több klub is érdeklődött iránta, és a Barca is köztük volt, de éppen emiatt a lehető leggyorsabban intéztük a megállapodást, ami meg is született. Ezért eléggé meglepődtem, amikor a játékos egyik képviselője felhívott és közölte, a Bordeaux visszavonta az engedélyét, és így a játékos nem utazik Rómába."

"Felhívtam Martint, aki elmondta, hogy a Barcelona a miénkénél jobb ajánlatot tett Malcomért, és amennyiben mi nem emelünk az ajánlatunkon, akkor nem lesz a miénk. Mondtam neki, de hogy megállapodtunk, mire ő, hogy semmit nem írtunk még alá, és annak ellenére, hogy bizonyos dokumentumokat már kicseréltünk, semmi nem lett véglegesítve."

"Ezt jeleztem az elnökünknek, elmondtam neki a helyzetet, ő pedig zölt utat adott nekem, hogy új, a Barcáénál jobb ajánlatot tegyek a játékosért. Én más állásponton voltam, de ő nagyon akarta Malcom megszerzését, szóval mondta, csináljam."

"Jeleztem a francia klub képviselőinek és a játékos menedzserének, hogy készek vagyunk a Barcelona ajánlatánál jobbat adni, erre annyit kért, hogy hivatalosan küldjük el. Este 11-kor minden dokumentumot benyújtottunk nekik."

"A menedzser és a Bordeaux elnöke azt mondták, ha minden rendben, akkor kedden elintézhetjük a papírmunkát, és a játékos újra engedélyt kap az utazásra még az estére. Korán reggel beszéltem Malcom menedzserével, Fernando Garciával, akinek volt egy tervezett megbeszélése a francia együttessel 12-re, ahol meggyőződtek arról, hogy minden szükséges papír rendben van ahhoz, hogy a játékos Rómába utazhasson."

"A megbeszélés után ért a meglepetés, miszerint még magasabb összeget kérnek a játékosért, mert a Barcelona is nagyon komolyan gondolja a játékos megszerzését. Mondtam nekik, hogy elég, mi nem akarunk belemenni egy licitálásba, így mi nem folytatjuk tovább, már hétfőn is azért emeltünk az ajánlatunkon, mert az elnök így akarta. Szóval az egész itt véget ért."

"Most a klubon belül azt vizsgáljuk, hogy van-e bármi jogi lépésre esélyünk, mert az igaz, hogy nem írtunk alá semmit, de rengeteg üzenetet váltottunk a menedzserrel és az elnökkel, és legalább ezeket értékelni kellene."

Van bármi, amit mondanál a szurkolóknak?

"Nagyon sajnálom azt, ami történt, de tényleg azt hittem, hogy sikerült megállapodtunk a Bordeaux-val, majd még többet is ajánlottunk a Barcánál csak azért, hogy tényleg a miénk legyen a játékos. Pallotta úgy döntött, a lehető legjobb ajánlatot adjuk, de amint a tárgyalás átment licitálásba, mi kiszálltunk. Ha valaki a Romához szeretne igazolni az remek, de ha végül mégsem, akkor mi sem akarjuk őt a Romában."

"Folytatjuk a kemény munkát, keressük azt a játékost, aki szeretne a Romában játszani, és legalább olyan jó, vagy jobb, mint Malcom."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi, Malcom