Mkhitaryan: A múlt nem számít

Mkhitaryan: A múlt nem számít

Az örmény játékos úgy véli, a visszavágó előtt semmit nem számít, hogy mit történt eddig a sorozatban.

Egyike vagy azon Roma játékosoknak, akik mögött rengeteg európai tapasztalat van. De mennyire lesz nehéz ez a negyedik találkozó a Bodo/Glimt ellen, amely egy viszonylag új csapat ezen a szinten?

"Ami a múltban történt, az már történelem. A holnapi egy másfajta mérkőzés lesz, és meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk legyőzni a norvég együttest. Nem tölthetjük azzal az időt, hogy azon gondolkodunk, hogy milyen meccseket játszottunk nemzetközi szinten, vagy hogy néhányan már nyertek Európa Ligát."

"A holnapi meccsre megfelelő mentalitással kell készülni. Senkit nem érdekel, hogy mit nyertél vagy mit csináltál a múltban - ez nem számít. Holnap a saját játékunkat kell játszanunk, és meg kell mutatnunk, hogy mire vagyunk képesek. Meg kell nyernünk a mérkőzést. Ez az egyetlen dolog, ami számít."

Amikor csatlakoztál a Romához, azt mondtad, hogy szeretnél itt nyerni valamit, mielőtt távozol. Mivel a szerződésed nyáron lejár, ez lehet a legjobb esélyed arra, hogy teljesítsd ezt a kívánságodat. És ami a szerződést illeti, együtt dolgozol a klubbal a jövődön?

"Az első dolog igaz: bárhová is mentem, mindig is szerettem volna ott trófeát nyerni, mindig is szerettem volna a nevemet a klub történelmének részévé tenni. Mindig is az volt a célom, hogy nyerjek valamit: mert nem csak a futball kedvéért vagy szórakozásból futballozom. Számomra a futballozás a győzelmet jelenti, mert a futballkarriered végén a trófeák az egyetlen kézzelfogható dolog, ami megmarad."

"Nem akarok a szerződésről beszélni. Majd eljön a megfelelő pillanat erre. Még rengeteg idő van arra, hogy megbeszéljük, hogy megnézzük, mi történik - mert jelenleg a gondolataim teljes mértékben a Roma soron következő mérkőzéseire összpontosítanak."

Úgy látod, hogy ez a szezon egyfajta evolúciót jelent a pályafutásodban, tekintve, hogy számos különböző poszton játszottál - melyek közül némelyikük viszonylag új?

"Nyilvánvalóan szerettem volna több gólt szerezni és több gólpasszt adni, de ez a futball, és csapatként kell játszani. Számomra az a legfontosabb, hogy játszhassak; nem számít, hogy ez a bal vagy a jobb oldalon, 10-es számú játékosként vagy a középpályán történik. Az számít, hogy kint legyek, és segítsek a csapatnak, hogy megnyerje a meccseket, mert a futball csapatsport."

Miután már egy ideje a Románál vagy, van valami rálátásod arra, hogy miért tűnik úgy, hogy a Roma egy olyan klub, ahol nehéz trófeákat nyerni?

"Amióta itt vagyok Rómában, jól ismerem a szurkolók szenvedélyét - akik mindig arról beszélnek, hogy nyerjenek valamit, vagy arról, hogy mit nyertek a múltban. Számomra mindig is egyértelmű volt, hogy azért vagyok itt, hogy megpróbáljak nyerni valamit. Nyilvánvalóan nehéz ezt elérni, de ha sikerülne, az hihetetlen dolog lenne a klub és a város számára."

"Nem tudom, miért nem nyertünk mostanában semmit, de bízom az esélyeinkben - megtesszük a megfelelő lépéseket ennek érdekében. Fiatal csapat vagyunk, és még ebben a szezonban is számos változtatást hajtottunk végre az előző szezonhoz képest. De ez nem mentség: együtt kell játszanunk és együtt kell nyernünk, és biztosítanunk kell, hogy mindenki ugyanúgy gondolkodik és hisz. Úgy gondolom, hogy ezt a célt el fogjuk érni a következő néhány évben. Vagy akár már idén - de ez nagyban függ a holnapi meccstől."

Tavaly ilyenkor úgy tűnt, hogy a csapatnak nagyon sok sérültje van, de idén sokkal jobb a helyzet - változott valami a tavalyi évhez képest?

"Ez egy pozitív dolog, az, hogy mindannyian rendelkezésre állunk és készen állunk a holnapi játékra. Tavaly rengeteg sérültünk volt. Utánanéztek, de nem tudom, miért történt: tavaly sok sérültünk volt, idén pedig kevesebb. A lényeg az, hogy mindannyian készen állunk a holnapi napra. Együtt kell küzdenünk - nem csak azoknak, akik kezdeni fognak, hanem azoknak is, akik a kispadon ülnek."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mkhitaryan, Bodö/Glimt, Konferencia Liga