Matic: Mindent beleadunk, és végig koncentrálni fogunk

Matic: Mindent beleadunk, és végig koncentrálni fogunk

A Romára sorsdöntő mérkőzés vár ma este a Bayer Leverkusen elleni EL-elődöntő visszavágóján.

Milyen érzés José Mourinhóval ilyen meccsekre készülni? Az edző jövőjéről is beszéltetek már az öltözőben?

"Ugyanúgy készülünk erre a mérkőzésre, mint mindig. A mester már játszott ilyen meccseket korábban is, és azt mondta nekünk, hogy mindent bele kell adnunk, és 90 percen keresztül koncentráltnak kell maradnunk, mert a Leverkusen egy csúcsminőségű csapat. Tudjuk, hogy nem könnyű idejönni és játszani. Majd meglátjuk. Azt hiszem, jól felkészültünk, és meglátjuk, hogy a meccsen mi történik majd. Ami az edző jövőjét illeti, nem szeretnék erről beszélni. Csak a holnapi mérkőzésről szeretnék beszélni."

Mit tanácsolsz a csapatnak? És mennyire szeretnéd megnyerni ezt az európai trófeát?

"Két döntőben is játszottam már, és természetesen szeretnék nyerni egyet. De előtte túl kell jutnunk az elődöntőn, és ez nem lesz könnyű. Mint minden csapattársam, mi is nyerni akarunk a szurkolóinknak. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni."

"Nincs semmilyen tanácsom. A főnök tudja, hogyan kell felkészülni a mérkőzésekre, és megadja nekünk a játéktervét. Én csak egy vagyok a játékosok közül, és megpróbálok segíteni a tapasztalataimmal, de ahogy mondtam, az edző irányítja a csapatot. Ő adja meg nekünk a játéktervet, nekünk pedig csak követnünk kell azt."

Mit ad neked José Mourinho, amit más edzők nem?

"Nyilvánvalóan jó a kapcsolatom az edzővel. Mindig is bizalmat mutatott irántam, és élvezem a vele való munkát. Ennyi az egész."

Milyen magasra helyeznéd ezt a meccset a karriered szempontjából?

"Ez a legfontosabb. A következő mindig a legfontosabb meccs, számomra és a karrierem szempontjából is."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mati, Bayer Leverkusen, Európa liga