Mancini: Sokat fejlődtem az elmúlt időszakban

Mancini: Sokat fejlődtem az elmúlt időszakban

A fiatal védő a bajnokság után az Európa Ligában is eredményes volt.

Az első félidőben egyszer úgy tűnt, hogy cserét kér a játékos, végül azonban maradt, és ő szerezte csapata harmadik gólját.

"Mindenki szeretne játszani az ilyen meccseken. Éreztem fájdalmat, de szerencsére nem volt annyira fájdalmas, hogy emiatt cserét kérjek, máskülönben nem szereztem volna gólt."- mondta Mancini a mérkőzés után a Sky Sport Italia-nak.

A védő igen gólerős az idei szezonban, szóval mi az a terület, ahol még fejlődni kellene?

"Sok területen kell még fejlődnöm, például, hogy ne kapjak olyan sok sárga lapot, és hogy jobban olvassam a játékot. Úgy érzem, hogy az elmúlt évben sokkal jobb védő lettem amiatt is, mert sokal tapasztaltabb vagyok."

"Szerintem nem voltunk eléggé határozottak az elmúlt időszakban, szóval amikor az ellenfél elkezdett kontrázni, akkor nem mindig állítottuk meg akár szabálytalanság árán is, ha kellett."

"A Milan elleni vereség után változtattunk dolgokon, mert a top csapatok ellen a Serie A-ban eléggé gyengén szerepeltünk, emiatt szükség volt változtatásra."

"Tudjuk, hogy nem szabad könnyen eladni a labdát akkor, mikor hátulról kezdjük a támadásépítést, és mivel elég minőség van a keretünkben, ezért a legtöbbet kell kihoznunk a labdajáratásban."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mancini, Shaktar Donyeck, Európa Liga