Mancini: Muszáj megfordítanunk a párharcot

Mancini: Muszáj megfordítanunk a párharcot

Ma este létfontosságú EL-találkozó vár a Romára, hiszen a Salzburg 1:0-ás előnyről várja a párharc második felvonását.

Milyen játékra számítasz?

"Hatalmas csatára, mint az első mérkőzésen. Minden labdáért meg kell küzdenünk, és meg kell tennünk a plusz egy métert. Meg kell próbálnunk korán gólt szerezni, és mindenkit magunk mögé állítani, hogy győzni tudjunk, és továbbjussunk a következő fordulóba."

Ha a Roma továbbjut, akkor azt eredményként fogják értékelni, vagy csak a szokásos módon?

"A holnapi egy fontos mérkőzés. Az Európa Ligában játszunk, és a továbbjutás a tét. Ha nyerünk, akkor a következő meccsre koncentrálunk. Nyilván nem fogjuk bordó-sárgára festeni a várost, ha bejutunk a legjobb 16 közé, de ez egy fontos meccs, mert szeretnénk továbbjutni az Európa Ligában."

Idén a Roma sokat fejlődött a védekezésben, és a saját teljesítményed is javult. Úgy tűnik, jobban kontrollálod magad is - ezen is dolgoztál?

"A tavalyi szezon végén alaposan megnéztem magam, és láttam az összes sárga lapot, amit begyűjtöttem, és az összes meccset, amit emiatt kihagytam. Dolgoztam magamon, és megpróbáltam korlátozni, hogy minél kevesebbszer kerüljek ilyen helyzetbe, hogy rendszeresebben játszhassak, és ne kelljen meccseket kihagynom. Visszatekintve néhány mérkőzésre az elmúlt szezonból, néhány hülye sárga lapot kaptam, amelyeket igazán elkerülhettem volna. Próbáltam jobb lenni ebben a tekintetben, és a főnök segített megérteni bizonyos helyzeteket. Dolgoztam azon, hogy ne kapjam meg ezeket a büntetéseket."

"Szerintem normális, hogy egy szezon során vannak hullámvölgyek. Tavaly is így volt, és most is így van. Nyilvánvaló, hogy a saját teljesítményed részben attól függ, hogyan játszik a csapat, milyen meccseink vannak és milyen edzéseket tartunk. Másfél éve dolgozunk együtt, és egyre jobban megértjük egymást. Rengeteg tényezőnek kell összejönnie ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsd, és mindig lesznek hullámvölgyek és mélypontok - minden labdarúgónak vannak ilyenek. Fenn kell tartanod a koncentrációdat, és továbbra is mindent bele kell adnod."

Ti hárman a védelemben - te, Ibanez és Smalling - olyanok vagytok, mint egy család. Milyen a kapcsolatod a középhátvédtársaiddal? Számítasz arra, hogy a következő szezonban is Smallinggal fogsz játszani?

"Mindannyian a család részei vagyunk - és ezt nem csak úgy mondom. Az öltözői légkör hihetetlen. Mindannyian nagyon törődünk egymással. Mindannyiunknak ugyanaz a célja, és nap mint nap keményen dolgozunk, hogy elérjük a bennünk rejlő lehetőségeket. Mi hárman már sokat játszottunk együtt, de ott van Marash Kumbulla is - ő egy remek srác, aki mindent belead az edzéseken, és mindig készen áll, ha hívják. Most Diego Llorente is csatlakozott, és hozza a tapasztalatát. Ő is a védőcsaládunk tagja."

"Amikor ennyi időt töltesz együtt, jobban megérted a másikat - és ehhez elég egy pillantás. Megérted a csapattársaid erősségeit és gyengeségeit, és dolgozol rajtuk, hogy együtt még jobban teljesíthessetek. De ahogy már sokszor mondtam, nem csak rajtunk, védőkön múlik, ha jól védekezünk - az egész csapat keményen odateszi magát, kezdve a csatárokkal. Ez tesz minket masszívvá és erőssé. Ami azt illeti, hogy Smallinggal játszhatunk a következő szezonban, azt hiszem, és remélem is."

Az edző megemlítette, hogy a közönség részéről volt néhány fújolás, és elmondta, hogy a stadion egyes részei kissé passzívnak tűnnek. Érzitek ezt játékosként? Zavarnak titeket a kifütyülések?

"Azt hiszem, az edző a legutóbbi meccsről beszélt, amikor azt mondta, hogy Edoardo Bove egy fiatal srác, aki az első meccseit játssza egy nagy klubnál, ezért azt mondta, hogy ez segít Edónak."

"Nyilvánvalóan, amikor a közönség mögöttünk áll otthon, ahogyan az elmúlt szezonban is, és ahogyan ebben a szezonban is tette, az egy kicsit többet ad. Olyan, mintha egy plusz játékos lenne. Emlékszem, milyen volt ellenfélként. Amikor a szurkolóink a legjobb formájukat hozzák, akkor adnak egy plusz fokozatot. Személy szerint, amikor játszom, arra koncentrálok, amit a pályán csinálok, így nem hallom, ha kifütyülnek vagy kiabálnak velem. Remélem, hogy a közönség holnap segíteni fog nekünk, és megadja azt a kis pluszt. De rajtunk is múlik, hogy a stadion mögöttünk álljon."

Gondolod, hogy a hétvégi győzelem megteremtette azt az egyensúlyt, amire szükség van ahhoz, hogy megfordítsátok a párharcot?

"Az utolsó mérkőzésünk egy bajnoki mérkőzés volt, és fontos volt, hogy nyerjünk a bajnokság miatt. Csütörtökön kieséses meccsünk lesz a Salzburg ellen. Készen állunk rá, és eltökéltek vagyunk, hogy megfordítsuk a párharcot, mert ilyen helyzetbe hoztuk magunkat. Hátrányban vagyunk, így meg kell fordítanunk, ha tovább akarunk jutni."

"Ami az öltözőben lévő egyensúlyt illeti, ez mindig is megvolt, az edzői stábbal és mindenki mással, aki a Trigoriában dolgozik. Ugyanaz az egyensúly, ami mindig is megvolt - akkor is, amikor nem mennek olyan jól a dolgok, és akkor is, amikor nyerünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mancini, Salzburg, Európa liga