Mancini: Mentálisan és fizikálisan is felkészültünk

Mancini: Mentálisan és fizikálisan is felkészültünk

A Roma ma este a tiranai Arena Kombetareban lép pályára az UEFA Konferencia Liga döntőjében.

Mitől kell leginkább tartania a Romának a Feyenoorddal kapcsolatban?

"Egy döntőben nem szabad félni semmitől. Tanulmányoztuk a Feyenoordot, felkészültünk a mérkőzésre, és tudjuk, mit kell tennünk. Ismerjük az erősségeiket és a gyengeségeiket, tudjuk, hogy van minőségük a középpályán és előrébb is. Ahogy nekünk is. Mi vagyunk az a két csapat, amelyik a legjobban teljesített ebben a sorozatban, itt mindkét csapatnak fele-fele esélye van."

Egy olyan védőnek, mint te, aki nagyon agresszív, kell-e egyáltalán változtatnia a hozzáállásán a döntőre?

"Azt kérdezed, hogy kapok-e sárga lapot? Viccet félretéve, a döntők néhány szempontból mások. A mentális elem nagyon fontos nekünk, védőknek. Meg kell értened, hogy mit akar az ellenfél csinálni. Meg kell őrizni a hideg fejed, és ez különösen igaz lesz ezen a meccsen."

"A döntők a részletekről szólnak, apró hibák dönthetnek. Az én játékstílusom az agresszivitás, hogy megpróbálom a támadók hátát a kapunak háttal tartani, de ahogy már mondtam, holnap még jobban kell koncentrálnom."

Mit mondanál a szurkolóknak a meccs előtt?

"Idén a szurkolók egyedülállóak voltak - mind otthon, mind idegenben elképesztő módon támogattak minket. Holnap néhányan közülük itt lesznek, néhányan pedig az Olimpicóban. Az egyetlen dolog, amit köszönetképpen tehetünk, hogy mindent beleadunk odakint, hogy megpróbáljunk valami különlegeset elérni."

Egyetértesz azzal, hogy - ahogy José Mourinho már egy hete is mondta - a Feyenoord lesz a frissebb csapat, amelyik több mint egy hete nem játszott?

"Amit az edző mondott, az igaz. Ha már az ötödik helyen álltunk volna az utolsó három meccs előtt, akkor másképp tudtunk volna hozzáállni a mérkőzésekhez. Ehelyett ez a három meccs fontos volt, és az utolsót meg kellett nyernünk."

"De szerdán döntő lesz; akár 300 percig is játszhatnánk, akkor is mindent beleadnánk, hogy úgy végződjön, ahogy szeretnénk. Ez a szezon utolsó meccse, nem érezhetünk fáradtságot. Volt két hetünk, amikor csak egyszer játszottunk egy héten, és öt napunk volt arra, hogy regenerálódjunk a torinói meccs után, szóval úgy gondolom, fizikailag és mentálisan is jól vagyunk."

Beszéltél Marash Kumbullával a városról és az eseményről?

"Marash közvetlenül a Leicester elleni elődöntő után beszélt nekünk erről; azt mondta, hogy az albán szurkolók a Romának fognak szurkolni, és mi ennek nagyon örülünk."

Mikor gondoltátok először, hogy bejuthattok a döntőbe ebben a sorozatban?

"Hogy őszinte legyek, a szezon elején. Attól kezdve, hogy megvolt az első két selejtezőmeccsünk a Trabzonspor ellen. A minimális célunk a döntőbe jutás volt. De könnyű ezt mondani, ki kell menni a pályára és meg kell csinálni."

"Elkezdtük a csoportkört, és azt hiszem, egy kicsit mindenkihez hasonlóan azt hittük, hogy egyszerű lesz - de aztán Bodóban kaptunk egy pofont. Onnantól kezdve megértettük, hogy az európai meccseken mindig komolyan oda kell figyelni, bárki is legyen az ellenfelünk. Onnantól kezdve akár a Vitesse, akár a Bodo volt az, minden meccsen mindent megtettünk, hogy bejussunk a döntőbe. Ez 14 meccsig tartott, és augusztusban kezdtük. Most már csak az utolsó lépést kell megtennünk, hogy valami elképesztő dolgot érjünk el."

Ez pályafutásod legfontosabb mérkőzése?

"Voltam már Olasz Kupa-döntőben, de egy európai döntő egészen más. Hosszabb út vezet oda, nehezebb... szóval igen, ez pályafutásom legfontosabb meccse."

Megkért rá Tammy Abraham, hogy állítsd meg Cyril Dessers-t, nehogy a sorozat góllövőlistájának az élén végezzen?

"Nem csak engem, hanem az egész csapatot. A védekezés csapatként történik, csak mi vagyunk a legközelebb az ellenfél támadóihoz. Tanulmányoztam őt, figyeltem őt, és ő egy jó csatár. Nekünk viszont van egy még jobb csatárunk, Tammy. Ahogy mondtam, remélem, hogy szerda este 11-kor ő lesz a legjobb góllövő ebben a sorozatban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mancini, Feyenoord, Konferencia Liga