Leonardo Spinazzola a Roma első nyári szerzeménye

Leonardo Spinazzola a Roma első nyári szerzeménye

A klub hivatalos közleményben jelentette be Leonardo Spinazzola leigazolását a Juventustól.

Az olasz válogatott védő 29,5 millió euróért érkezett a Romához, és 2023 június 30-ig szóló, 4 éves szerződést kötött a klubbal.

"Nagyszerű érzés itt lenni. Már gyerekkorom óta vonzódtam a Romához, részben azért is, mert mindig szép futballt játszottak."- kezdte a 26 éves játékos.

"A város csodás, a szurkolók pedig nagyon szenvedélyesek. Örülök, hogy az új edzőveé részese lehetek az új projektnek."

Spinazzola 2014-ben mutatkozott be a Serie A-ban az Atalanta játékosaként, ahol két szezon alatt 60 alkalommal lépett pályára.

Tavaly a Juventushoz igazolt, ahol 10 alkalommal lépett pályára, és az olasz rekordbajnokkal bajnoki címet, és olasz Szuperkupa győzelmet szerzett, valamint a legjobb 16 között az Atletico Madrid ellen a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott.

Az olasz válogatottban 2017 márciusában mutatkozott be, azóta pedig 7 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, legutóbb a Liechtenstein elleni 6:0-ra megnyert mérkőzésen.

"Örömmel üdvözöljük Leandrót a Románál."- mondta Guido Fienga, a klub vezérigazgatója.

"Leonardo olyan fiatal játékos, aki már most rengeteg értékes tapasztalatot szerzett az olasz labdarúgásban. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan be fog illeszkedni, és remekül passzol majd az új edző játékstílusához."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spinazzola, átigazolás