Leandro Paredes visszatért!

Leandro Paredes visszatért!

Visszatért a Romához az argentin világbajnok játékos, Leandro Paredes.

A 29 éves középpályás a Paris Saint-Germaintől érkezett véglegesen a klubhoz, és 2025. június 30-ig szóló szerződést kötött.

"Rómába visszatérni mindig különleges dolog, de ezt most a Roma játékosaként tenni még különlegesebb." - árulta el Paredes.

"Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy befogadtak, és a Romának, hogy visszahoztak ahhoz a klubhoz, ahol elindítottam a karrieremet Európában. A tavalyi év hihetetlenül boldog volt számomra a világbajnoksággal, így most szeretném tovább ízlelgetni a sikereket, és meggyőződésem, hogy ezzel a csapattal ezt meg is tudom tenni."

"Amint meghallotta, hogy érdeklődünk iránta, Leandro világossá tette, hogy az a célja, hogy visszatérjen a Romához" - magyarázta Tiago Pinto, a Roma labdarúgásért felelős ügyvezetője.

"Erős akaratereje még inkább meggyőzött minket arról, hogy vissza kell őt hoznunk a Romához, és örömmel látjuk őt újra a klub színeiben.

"Az első itt töltött időszaka óta megérett és nemzetközi tapasztalatot szerzett, az olasz futballról való tudásával és technikai adottságaival kombinálva biztosak vagyunk benne, hogy mindez kulcsfontosságúnak bizonyul majd, és erősíti a csapatunkat."

A Boca Juniors ifjúsági csapatait megjárt Leandro először 2014 nyarán csatlakozott a Romához, miután rövid ideig a Chievónál játszott. Az argentin két szezont töltött a klubnál, és két szezonon keresztül az Empolinál volt kölcsönben, majd Paredes megfordult a Zenit és a Juventus, valamint a francia óriás Paris Saint-Germain csapatában is.

Nemzetközi szinten a középpályás 2021-ben megnyerte a Copa Américát, míg 2022-ben Katarban új csapattársa, Paulo Dybala mellett ő is világbajnoki címet szerzett.

Isten hozott itthon, Leandro!

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Paredes