Karsdorp nagyon várja a régi rivális elleni meccset

Karsdorp nagyon várja a régi rivális elleni meccset

A holland játékos kihagyta az első, amszterdami találkozót, azonban a visszavágón ott lesz a Roma kezdőjében.

Milyen mérkőzésre számítasz?

"Az Ajax szeret letámadni, szereti birtokolni a labdát, szóval biztos vagyok benne, hogy már a mi térfelünkön folyamatosan letámadnak majd. Nekünk is hasonló terveink vannak, és szerintem ettől lesz majd érdekes a találkozó."

Mint régi Feyenoord játékos, mit jelent neked legyőzni az Ajaxot?

"Való igaz, az Ajax-Feyenoord párharc nagyon különös, kicsit hasonlít a római derbire. Most viszont Roma játékos vagyok. De itt most nem Rick lesz az Ajax ellen, hanem a Roma az Ajax ellen. Teljesen más meccsre számítok, mint az első, amszterdami volt. Szeretnénk továbbjutni, és ennek megfelelő produkciót akarunk nyújtani."

Mit gondolsz, megérdemelnéd, hogy a válogatottal részt vegyél a nyári Európa bajnokságon?

"Az elmúlt három évben nem játszottam túl sok mérkőzést, de az idei szezonban már a régi szinten játszottam. Nem vagyok még mindig a legjobb formában, de szerintem jó úton járok. Szerintem ezt a kérdést másnak kellene feltenni, nem nekem. Most én csak arra fókuszálok, hogy a Romával jól szerepeljek."

Mit jelent számodra az, hogy egy holland csapat ellen kell pályára lépni?

"Egyértelműen különös alkalom számomra, nagyon izgalmas, motiváló. Az Ajax mindig szép és jó futballt játszik, amelyik folyamatosan letámad, és megpróbálja mihamarabb visszaszerezni a labdát. Viszont mi is ilyen stílusban futballozunk, szóval nagyon várom már a meccset."

Mi kell még ahhoz, hogy elérd a legjobb formádat?

"Egy futballista mindig képes fejlődni, én pedig még nagyon fiatal vagyok. A lehető legtöbbet szeretnék játszani a legmagasabb szinten, és elérni azt, hogy a legjobb formában álljak készen a bevetésre, bármikor is van rám szükség. Ezért is hosszabbítottam 2025-ig, mert ezt akartam. Fonseca irányítása alatt folyamatos játéklehetőséget kapok, és nekem erre van szükségem."

Van különbség az Olaszországban és Hollandiában betöltött posztod között?

"Néhány taktikai dolog, igen. Olaszországban a meccsek sokkal taktikusabbak, sokkal nagyobb a hangsúly a védekezésen, de szerintem már Hollandiában is egyre több figyelmet kapnak ezek az aspektusok. A nagyobb különbség abban van, hogy hátul három, vagy négy védővel áll-e fel a csapat."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Karsdorp, Ajax, Európa Liga