Karsdorp: Mourinho tudja hogyan hozza ki belőlünk a maximumot

Karsdorp: Mourinho tudja hogyan hozza ki belőlünk a maximumot

A játékosok közül Rick Karsdorp vett részt a Vitesse Arnhem elleni mérkőzés sajtótájékoztatóján.

Követed még a holland labdarúgást? Mit tudsz mostanában a Vitesse-ről?

"Mivel többé-kevésbé háromnaponta játszom, nem könnyű követni, de mindig figyelemmel kísérem a holland futballt. A Vitesse ebben a szezonban már nagyon jó eredményeket ért el a Konferencia Ligában."

Milyen számodra José Mourinhóval együtt dolgozni?

"Nagyon jól lehet vele dolgozni. Sokat játszom, a legtöbb meccsen kezdő vagyok. A főnök a legjobbat követeli tőlünk, és ezzel minden alkalommal tisztában kell lenned. A Verona ellen 2-0-s hátrányban voltunk, és a félidőben feltüzelt minket; visszamentünk, és sikerült egyenlítenünk, és nagyon közel voltunk ahhoz, hogy megnyerjük a meccset is."

Hogy érzed magad Rómában?

"Nagyon jól, most lettem másodszor is apa."

Mennyire fontos a Roma számára a Konferencia Liga ebben a szezonban?

"Ez egy új sorozat, és mindenképpen megpróbáljuk megnyerni. Sajnos kiestünk már az Olasz Kupából. Megpróbáljuk elérni a kitűzött céljainkat. Itt még versenyben vagyunk, és a bajnokságban sem lefutott a dolog, szeretnénk a lehető legjobb helyen végezni, ami reméljük az első 4 lesz."

Mit a véleményed az itteni pálya állapotáról?

"A pálya nem tűnik túl jó állapotban lévőnek abból, amit láttam, és egy videó alapján, amit elküldtek nekem."

Sok jó teljesítményt nyújtottál ebben a szezonban, de időnként a koncentrációd is visszaesett - ahogy néhány csapattársadnak is. Úgy érzed, hogy egyre jobban ki tudod ezt a problémát küszöbölni?

"Még mindig nem tudom, hogy holnap kezdeni fogok-e a meccsen. Ami a kérdésed többi részét illeti, minden játékosnál normális, hogy vannak hullámvölgyek. Ez velem is megtörtént ebben a szezonban. A végén kell majd értékelni a szezont - egyelőre arra koncentrálunk, hogy elérjük a kitűzött céljainkat."

Mesélnél egy kicsit többet arról, milyen érzés Mourinhóval együtt dolgozni?

"Nem csak arról szól, hogy mit csinál a pályán, hanem arról is, hogy mit csinálunk a pályán kívül. Ő más, mint a többi edző. A legjobbat hozza ki belőled. Nagyon sok okból kifolyólag teljesen más edző, mint mások. Néha ott van mellettem az oldalvonal mellett, és látod, hogy fut velem, és egyre többet és többet követel tőlem."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Karsdorp, Vitesse, Konferencia Liga