Juric: Szerintem sok jó dolgot csináltunk

Juric: Szerintem sok jó dolgot csináltunk

A Romának nem sikerült javítani a nemzetközi kupában, miután második El-meccsén kikapott a svéd Elfsborg otthonában.

Rossz eredmény és mellette egy eléggé rossz teljesítmény. A csapat játéka zavarosnak tűnt, különösen az első félidőben, sok új játékossal. Túl sokat kockáztatott volna a rotációval?

„Nem értek egyet a játék értékelésével. Szerintem sok jó dolgot csináltunk. Jól mozgattuk a labdát. Nyilvánvalóan javulnunk kell a kontrák kivédekezésében, mert kaptunk egy gólt és egy büntetőt, de én biztosan más meccset néztem, mint ön. Sok lehetőséget és sokszor jó játékot láttam. Néha így alakulnak a meccsek. Rengeteg lövésünk volt, de nem sikerült gólt szereznünk. Ezt el kell fogadnunk. De nem gondoltam, hogy rossz meccs volt, vagy hogy zavaros volt a játékunk.”

Úgy tűnt, hogy a csapat rosszul helyezkedett akkor, amikor elvesztette a labdát, és nem tudta a csapat gyorsan visszaszerezni.

„Észrevettem a helyezkedési problémát, mert még a létszámfölényes helyzetekben sem vagyunk elég agresszívek. Hosszú időszakokon keresztül nagyon jól játszottunk. Irányítottuk a játékot, jól járattuk a labdát, és lehetőségeket alakítottunk ki. Amikor ezt abbahagytuk, azonnal gólt kaptunk. Ezen még javítanunk kell. De így is sok pozitívum volt.”

Voltak ugyan lehetőségeket, de a középcsatár megint nagyon magányos volt elől. A két támadó középpályásnak közelebb kell kerülnie hozzá. Több keresztpasszal kellett volna próbálkoztni  - különösen Eldor Shomurodovval -, mert olyankor több lehetőéget teremtett a csapat.

„Igen, ezzel egyetértek. Voltak jó időszakaink, sokszor jól feljuttattuk a labdát az utolsó harmadba, és ez az, ahol egy kicsit több minőségre van szükségünk. Dovbykkal be tudtuk juttatni a labdát a mezőnybe, megpróbáltunk 1 az 1 ellen játszani, ő képes volt lepasszolni a labdát, és Pellegrini révén voltak lehetőségeink. Vannak bizonyos dolgok, amiken még dolgozhatunk, de általánosságban véve jó volt: sokkal több jó játék és jó térkihasználás volt. Vannak dolgok, amiken javítanunk kell a mezőnyben, mert jobban is tudunk játszani. Túl sok teret adtunk nekik, de sok jó dolgot láttam. Az eredmény rossz, de nem dobnék el mindent”.

Mit kell változtatnia a Romának strukturális szinten? És min dolgoznak?

„Nincs értelme túlságosan előre menni. Van egy csúcsminőségű csapatom, és a legjobbat kell kihoznom belőle. Sok mindennel nagyon elégedett vagyok. Természetesen van még hova fejlődni, de el fogunk jutni odáig. Most már a meccseinkre kell koncentrálnunk, most a következőre, a Monza ellenire. Folyamatosan játszunk. Rengeteg munka vár ránk, de máris hatalmas lépéseket tettünk előre a játékunkban. Bizonyos területeken biztos, hogy elmaradtunk. De nincs értelme azon gondolkodni, hogy mi hiányzik a csapatból”.

Hogy van Matias Soule? Nem gondolja, hogy nyomás alatt érzi magát?

„Ő egy keményen dolgozó srác, akiben rengeteg minőség van. Ez a második éve a Serie A-ban. Jelenleg talán még nem fejti ki teljes potenciálját, de állandóan a labdához jut, kéri a labdát, és ez azt jelenti, hogy nem nehezedik rá a nyomás. Biztos vagyok benne, hogy idővel csak jobb lesz. A Frosinonénál csak egy éve volt, most pedig a Románál van. Nyugodtnak kell maradnia, tovább kell dolgoznia és fejlődnie, mind fizikailag, mind a helyezkedésben. Szerintem ma már jobb volt a helyezkedése, mint máskor. Van még tennivaló, de nagyon bízom benne”.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juric, Elfsborg, Európa liga