Juric: Sok pozitívumot láttam

Juric: Sok pozitívumot láttam

Sokáig vezetett a Roma a Bilbao ellen, azonban a spanyol együttes a végén kiegyenlített, így a csapatok megosztoztak a pontokon.

A második félidőben fizikai vagy mentális problémái voltak a csapatnak?

„Volt néhány nagyon jó periódusunk, amikor remekül futballoztunk, és ezt az egész stadion érezte. A második félidőben az ellenfelünk jobban belelendült - hosszú labdákkal operáltak, szinte mindig megszerezték a második labdákat, és a tempójukat is fokozták. Hozzászoktak ahhoz, hogy ilyen focit játszanak. Nyomás alá helyeznek, és nem adnak esélyt arra, hogy te magad nyomást gyakorolj rájuk. Küzdöttünk egy kicsit, bár nem hagytunk nekik lehetőséget. Párszor sikerült eljuttatniuk a labdát a tizenhatosunkon belülre, de komolyabb helyzetük nem volt."

„Ez igazán nagy kár. Az első félidőben volt jó pár remek mozgásunk, és létszámfölényes helyzeteket alakítottunk ki. Gólokat kellett volna szereznünk. Pontosabbnak, agresszívabbnak kellett volna lennünk. Kicsit több minőségre lett volna szükségünk. Nem éltünk a lehetőségeinkkel - mint például Soule eseténél a második félidőben -, és ennek meg is fizettük az árát. De volt sok-sok pozitívum.”

Ha a részleteket nézzük, a pozitívumok mellett ott volt az a rögzített szituációból kialakult helyzet, amikor lehet, hogy ott egy magasabb játékosra lett volna szükség...

„Mario Hermoso ott volt. Ha megnézzük, kettő az egy ellen voltunk. Mancini és Cristante volt középen. Angelino is felugrott, és lehet, hogy nem ő a legmagasabb játékos, de sok labdát nyer a levegőben. Úgy gondolom, hogy a pozíciónk helyes volt. Ezek apró részletek. Kár érte, mert a srácok megint nagyon jól játszottak”.

Azért cserélte le Dybalát, hogy megóvja a komolyabb sérüléstől?

„Egy kisebb csípést érzett, és nem akartunk kockáztatni semmit.”

Aggódik?

„Majd meglátjuk, most nincs értelme kommentálni.”

Csak azt szeretném mondani, hogy szerintem igen jól felkészült erre a mérkőzésre.

„Jól csináltuk. Talán az első tíz percben egy kicsit lassúak voltunk, és folyton visszaálltunk - talán az önbizalomhiány miatt -, de utána lekerült rólunk a béklyó, és a 10. perctől kezdve jól futballoztunk, és szorongattuk őket. Gólokat kellett volna szereznünk, az biztos, mert ritkán jöttek ki a saját térfelükről."

„Azt csináltuk, amit elterveztünk. Kár az eredményért, mert sok jó dolgot láttam az elmúlt két meccsen. Most felkészülünk a következőre, de ezt a hozzáállást meg kell őriznünk. Úgy gondolom, hogy egyszerre csak egy mérkőzésre kell készülni. A srácok ezt felismerték, és jól játszottak.”

Úgy érzem, hogy nem olyan cseréket tudott végrehajtani, amilyeneket szeretett volna, és az ilyen meccseken ez dönthet. Nem tudtam Dybaláról. Azt hittem, hogy ez egy tervezett csere volt.

„Nem, nem volt tervezett, ez egy kényszerű csere volt. Azt akartam, hogy Dybala tovább maradjon - talán nem 80 percig, hanem 60 vagy 65 percig. De most csak ezt tudtuk meglépni, és az ötödik csere, Saud Abdulhamid, akinek remek állóképessége és tempója van, még mindig alkalmazkodik a focinkhoz. Ehhez időre és munkára van szükség. A mérkőzés egy bizonyos pontjáig úgy gondoltam, hogy kiválóan játszottunk. De aztán behoztak néhány fantasztikus játékost, és egy kicsit elvesztettük a kezdeményezést. De összességében még mindig elégedett vagyok.”

Milyen tervei vannak Tommaso Baldanzival?

„Öt-hat nagyon érdekes fiatal játékosom van. Rengeteg munka vár rá, de az első tíz napban nagy benyomást tett rám - a pálya mindkét végén. Látszik rajta, hogy rengeteg erősítő munkát végzett: van állóképessége, tempója, technikája és jól lát a pályán. Jól kidolgozott, és képes akár a szélen, akár a box-to-box szerepkörben játszani, mint Daniele De Rossi alatt. Ugyanez vonatkozik Niccolo Pisillire is - a munkabírása hihetetlen. Ők tényleg tanulni akarnak. Mindent, amit mondasz nekik, nagyon gyorsan megukévá teszik."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juric, Athletic Bilbao, Európa liga