Juric: Hasonló hozzáállással játszunk majd, mint legutóbb

Juric: Hasonló hozzáállással játszunk majd, mint legutóbb

A horvát szakember első nemzetközi kupameccsére készül a Roma kispadján.

Három mérkőzést kell majd a csapatnak játszania nagyon rövid időn belül, tervez valamilyen rotációt? Számíthatunk Manu Kone és Matias Soule játékára?

„Még nem döntöttük el, holnap délelőtt újabb edzésünk lesz, biztosan lesz néhány változtatás, de még nem biztos, hogy kiket érint.”

Ez az első nemzetközi mérkőzése, milyen érzés? Üzenne valamit a szurkolóknak a vasárnapi tiltakozásukkal kapcsolatban?

„Ugyanúgy készülünk a mérkőzésre, mint egy sima bajnokira. Nem változtatunk semmin - az elképzelések ugyanazok. Nem érzek semmi különöset. Olyan, mintha bármelyik másik csapat ellen játszanánk. A szurkolók, mint mindig, most is a csapat mögött fognak állni. Ha úgy játszunk, mint legutóbb, biztos vagyok benne, hogy megkapjuk a megfelelő támogatást.”

Mit gondol, mit érhet el a Románál?

„Őszintén szólva remélem, hogy holnap győzni fogunk az Athletic Bilbao ellen. Most csak arra összpontosítok, hogy felkészüljek a mérkőzésre, megpróbálom a helyes döntéseket meghozni. Csak erre gondolok - teljes mértékben erre a meccsre koncentrálok, semmi másra.”

Hogy van Paulo Dybala? Pihenni fog ezen a meccsen?

„Ez olyasmi, amivel nagyon óvatosnak kell lennünk. Fantasztikus fitneszedző csapatunk van. Jól regenerálódott a vasárnapi meccs után, de fel kell mérnünk a dolgokat. Ha fitt és formában van, akkor különleges játékos. Igyekszünk biztosítani, hogy az egész szezonban játszhasson, és ne sérüljön meg. Meccsről meccsre fogunk dönteni.”

Mondták a tulajdonosok, hogy melyik sorozatot helyezze előtérbe? A Serie A a fő cél?

„Erről még nem beszéltünk. Nem beszéltünk erről.”

Gondolom, személy szerint Önnek sincs prioritása?

„Azt akarom, hogy a csapat továbbra is úgy játsszon, mint legutóbb. Szeretném megismerni a csapatot, és kitalálni, hogy mit tudok adni ezeknek a játékosoknak. Minden meccsre úgy készülünk, ahogy lehet, és meglátjuk, hogyan alakul.”

Mi az első benyomása a csapatról egy hét után? Mit gondol, Kone képes lehet az egész pályát befutva végig gürizni?

„Kiváló csapatunk van. Szeretném, ha 20 játékost tudnék használni, akkor elégedett lennék. Nyilván nem leszünk tökéletesek, de ez így van rendjén. Kone egy kiváló játékos, egy tehetséges játékos, aki éhes a sikerre. Biztos vagyok benne, hogy sok területen fejlődni fog. Rengeteg tulajdonsága van. Jó szezonunk lesz együtt.”

Matias Soule a klub egyik nagy nyári szerződtetése volt. Hogy van? Inkább trequartistaként látja őt, vagy olyan játékosként, aki inkább a szélen használható?

„Trequartistaként látom őt. Szélen tud játszani, de nem igazán látom, hogy az egész szélső területet le tudna fedni. Nagyon profi és keményen dolgozik. Meg fogja kapni a lehetőségeit.”

Nicola Zalewski bekerülhet a csapatba? És vajon Saud Abdulhamid rendelkezik-e azokkal a kvalitásokkal, amelyekkel a jobbhátvéd poszthoz kellhet?

„Ami az első kérdést illeti, nem. Ami a másodikat illeti, egyetértek azzal, amit Daniele mondott: Saudnak szüksége lesz egy kis időre. Megvannak a megfelelő tulajdonságai - tempó és állóképesség -, de hatalmas lépést tett előre. Jól dolgozik. Kapni fog lehetőségeket, és jól fog teljesíteni.”

Hogy van Lorenzo Pellegrini, hiszen ma nem edzett. Hogy van mentálisan a vasárnapi füttykoncert után?

„Holnap nem lesz kezdő. Az előző mérkőzésen kétséges volt, de mindenáron játszani akart. Azonban egy kis fájdalmat érzett a térdében, így most külön edzett, és remélem, hogy a következő meccsre rendben lesz. De jó állapotban van. A srácok mosolyogva dolgoznak, és jó a hangulat. Elégedett vagyok vele és a többiekkel is. A legutóbbi meccs sok önbizalmat adott nekünk.”

Gyakran használtál trequartistát, amikor 4-2-3-1-es felállásban játszott a csapat. Nem konkrétan a holnapi meccsel kapcsolatban kérdezem, hanem általánosságban: Bryan Cristante játszhat-e azon a poszton, ahol Gian Piero Gasperini alatt játszott, vagy csak középső középpályásként látja őt?

„Én inkább az utóbbi poszton látom őt. Ő egy nagyon komplett játékos, aki diktálja a játékot és érti, mi történik a pályán. Nem igazán látom őt előrébb. Vannak más középpályások, akik talán alkalmasabbak lennének arra, hogy az Ön által javasolt szerepkörben játsszanak.”

Angelinót inkább szélsőhátvéd, vagy a belső védőhármas egyike?

„Mindkét poszton játszhat. Nagyon tetszett, ahogy az Udinese ellen játszott. Remekül védekezett. Nagyon agresszív, de a labdával is kiválóan bánik. Nagyon jó háromvédős felállásban, de szélsőhátvédként is tud játszani. Bármelyikre képes.”

Emlékezteti valamelyik olyan játékosra, akit korábban edzett?

„Federico Dimarco.”

Mennyi idő múlva láthatjuk Mats Hummelst a pályán?

„Remélem, nem kell sokáig várni. Még nincs a legjobb formában, de nagyon pozitív játékosnak tűnik. Beleértve azt is, ahogyan a meccs alatt viselkedett. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan láthatjuk majd.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juric, Athletic Bilbao, Európa liga