Houssem Aouar a Roma játékosa

Houssem Aouar a Roma játékosa

A klub hivatalos közleményben erősítette meg az algériai középpályás, Houssem Aouar szerződtetését.

A 24 éves Aouar ötéves, 2028. június 30-ig szóló szerződést kötött a Romával.

"Nagyon boldog vagyok, hogy a Romához szerződtem, mert egy nagyszerű klubról van szó, nagyszerű múlttal." - mondta Aouar.

"Úgy gondolom, hogy ez a megfelelő projekt számomra, egy nagy csapattal, minőségi játékosokkal és egy egyedülálló szurkolótáborral. Mostantól Giallorossi-játékos vagyok, és készen állok az indulásra."

Aouar a Lyonból érkezik, ahol 11 éves korától egészen 2017-es első csapatbeli debütálásáig végigjárta az ifjúsági akadémiát. Aouar 179 Ligue 1-es szereplést tudhat magáénak, 30 gólt és 24 asszisztot szerzett.

Emellett 34 mérkőzéssel és 5 góllal rendelkezik az európai kupasorozatokban, köztük a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában.

"Aouar egy fiatal játékos, aki már több mint 250 profi mérkőzésen lépett pályára. Technikai kvalitással rendelkezik, és megvannak az előfeltételei ahhoz, hogy folyamatosan fejlődjön." - mondta Tiago Pinto, a klub ügyvezetője.

"Mindannyiunk számára elégedettséggel tölt el, hogy a Romához akar jönni, annak ellenére, hogy több topklub érdeklődését is felkeltette."

Aouar úgy döntött, hogy a 22-es számú mezt viseli a klubnál.

Üdvözlünk a Romában, Houssem!

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Aouar, átigazolás