Hivatalos: Solbakken a Romába igazol

Hivatalos: Solbakken a Romába igazol

A klub hivatalos közleményben jelentette be Ole Solbakken januári leigazolását.

A 24 éves támadó 2027. június 30-ig szóló szerződést kötött a Romával, és melynek értelmében a norvég válogatott játékos hivatalosan 2023. január 2-án csatlakozik új csapattársaihoz.

"Nagyon hajtottam ezért, nagyon szerettem volna a Roma játékosa lenni - és végre elmondhatom, hogy az vagyok." - mondta Solbakken.

"A Roma már a kezdetektől fogva kiállt mellettem, és akart engem - nagyon hiszek a klub kilátásaiban és terveiben, és ennek a részese akartam lenni."

"Azért jöttem ide, hogy tanuljak és fejlődjek, de azt is meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes. A Roma szurkolói a legjobbak, akikkel eddig találkoztam, és alig várom, hogy az ő oldalukon játszhassak."

Solbakken a norvég Bodo/Glimt csapatával kötött szerződése lejártát követően csatlakozik a klubhoz, amellyel két alkalommal is norvég bajnoki címet nyert. A Bodónál töltött három év alatt 91 alkalommal lépett pályára a klub színeiben minden sorozatot figyelembe véve, és ezalatt 20 gólt szerzett és további 24 gólpasszt adott.

Solbakken korábban a Rosenborgban, ahol pályafutását kezdte, és a Randheimben játszott.

"Ola Solbakken szilárdan megvetette a lábát egy olyan bajnokságban, ahol a verseny színvonala az elmúlt években rohamosan javult." - mondta Tiago Pinto, a klub általános igazgatója.

"A kora, a tulajdonságai és az a hely, ahol még fejlődhet, mind-mind egybeesik azzal, amit a projektünkkel szeretnénk: Ola nagyszerű technikai képességekkel rendelkezik, és olyan fizikai adottságokkal van megáldva, amelyek modern labdarúgóvá teszik."

"Több különböző klub is érdeklődött iránta, és végül a Roma mellett döntött, ennek csak nagyon örülhetünk."

Solbakken a 18-as mezt fogja viselni.

Üdvözöljük a klubnál, Ola!

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Solbakken, átigazolás