Hivatalos: Paulo Dybala a Roma játékosa!

Hivatalos: Paulo Dybala a Roma játékosa!

Ahogy azt már várni lehetett, végre megtörtént a hivatalos bejelentés is, Paulo Dybala a Roma játékosa lett.

A 28 éves Dybala hároméves, 2025. június 30-ig szóló szerződést kötött az AS Romával.

"A napok, amelyek a szerződés aláírásához vezettek hatalmas érzelmi feltöltődést adtak." - mondta Dybala.

"Az a gyorsaság és határozottság, amellyel a Roma megmutatta, mennyire akarnak engem, mindent eldöntött."

"Egy olyan csapathoz csatlakozom, amely felfelé ível, egy olyan klubhoz, amely továbbra is erős alapokat teremt a jövőre nézve, és egy olyan edzőhöz, José Mourinhóhoz, akivel kiváltság lesz együtt dolgozni."

"Ellenfélként mindig is csodáltam a Roma-szurkolók által teremtett légkört - most már alig várom, hogy a mezemet viselve köszönthessem őket."

A Serie A ötszörös bajnoka, Dybala szülőhazájában, Argentínában kezdte pályafutását az Institutóban, majd Olaszországban a Palermót és a Juventust is képviselte.

A bajnoki címek mellett négyszer nyerte meg az Olasz Kupát és további háromszor az Olasz Szuperkupát.

Dybala 2020-ban a Serie A legértékesebb játékosának választották, és négy alkalommal is bekerült a bajnokság legjobb csapatába.

Az argentin válogatott Dybala 34 alkalommal lépett pályára a válogatott színeiben.

Már csatlakozott új csapattársaihoz a portugáliai edzőtáborában, és a héten megkezdi a felkészülést az új szezonra.

"Paulo döntése, hogy csatlakozik a projektünkhöz, a klub hitelességét bizonyítja, és annak a kemény munkának a jele, amelyet mindannyian együtt teszünk a Roma naggyá tételéért" - tette hozzá Tiago Pinto, a klub ügyvezetője.

"Paulo egy világhírű játékos, aki nagy trófeákat nyert és globális elismerést szerzett; ezt a klasszist hozza magával a Romához, és biztos vagyok benne, hogy vele a csapatban még erősebbek és versenyképesebbek leszünk."

Dybala a 21-es számú mezt viseli majd úgy, hogy Nemanja Matic, aki eredetileg ezt a mezszámot választotta, amikor a múlt hónapban csatlakozott a Romához, végül a 8-as számot fogja viselni.

Dybala a válogatottban rendszeresen viseli a 21-es számú mezt, míg a Juventusnál töltött első két szezonjában is ezt a számot viselte.

Isten hozott a Románál, Paulo!

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Dybala, átigazolás