Hivatalos: Nemanja Matic az első igazolás

Hivatalos: Nemanja Matic az első igazolás

A klub hivatalosan is megerősítette, hogy a szerb középpályás egy évre a Romához igazolt.

Ahogy az várható volt, a 33 éves Matic 2023 június 30-ig kötelezte el magát a fővárosi együtteshez.

"Örülök és egyben megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatok ehhez a klubhoz, és alig várom, hogy a csapattársaimmal együtt kezdjük az új szezont." - mondta Matic.

"A Roma egy nagy klub, csodálatos szurkolókkal és egy olyan edzővel, José Mourinhóval, akit mindenki jól ismer - így nagyon egyszerű volt a döntés, hogy ide jöjjek."

"Remélem, hogy a közös munkával nagyszerű dolgokat érhetünk el."

A többszörös szerb válogatott Matic amellett, hogy képviselte hazáját a 2018-as világbajnokságon, háromszoros Premier League-győztes, és az elmúlt öt szezont a Manchester Unitednél töltötte.

A középpályás korábban többek között megfordult a Chelsea-nél és a portugál Benficánál is, ahol három portugál bajnoki címet is begyűjtött.

"Nemanja nemcsak a pályán mutatott minőséget hozza magával a Romához, hanem azt a hatalmas tapasztalatot is, amelyet a Premier League-ben eltöltött sok szezon során szerzett, valamint azt a koncentrációt és mentalitást, amely pályafutása során folyamatosan kiemelte őt a többi játékos közül" - mondta Tiago Pinto, a klub ügyvezetője.

"Az a lelkesedés, amit a projektünkhöz való csatlakozásának kilátásba helyezésekor mutatott, rendkívül bátorító volt, és biztos vagyok benne, hogy ez egy mindannyiunk számára nagyon eredményes utazás kiindulópontjaként szolgál majd."

Ez lesz a harmadik alkalom, hogy Matic együtt dolgozik José Mourinhoval, miután mindketten a Chelsea-nél, majd a Manchester Unitednél is megfordultak.

Matic a 21-es számú mezt viseli majd.

Isten hozott a Romában, Nemanja!

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Matic, átigazolás