Hivatalos: Kluivert aláírt a Romához

Hivatalos: Kluivert aláírt a Romához

Az orvosi vizsgálat után kicsit késve, de végül aláírt a Romához Justin Kluivert.

A 19 éves játékos az Ajaxtól érkezett és a Roma kezdeti 17,25 millió eurót fizet érte, azonban az egyezség tartalmaz bizonyos teljesítményfüggő bónuszokat, amely a játékos és a Roma teljesítményétől függően tovább emelkedhet, de maximum 1,5 millió euró lehet.

Emellett a két klub képviselői abban is megegyeztek, hogy ha Kluivert a jövőben 25 millió eurónál magasabb összegért távozik az olasz együttestől, úgy az átigazolási díj 10 százaléka az amszterdami alakulatot illeti meg – de ez az érték legfeljebb 4 millió euró lehet.

Kluivert 5 éves szerződést írt alá 2023 június 30-ig.

"Remekül érzem magam. Itt vagyok egy hihetetlen klubnál, és alig várom, hogy elkezdődjön a szezon."- mondta a játékos.

"Szerintem a Roma remek csapat lesz számomra, és hiszek abban, hogy erősebb, jobb játékost faragnak belőlem, és így remek dolgokat érhetek itt el."

A játékos 30 bajnokin 10 gólt szerzett az elmúlt idényben a holland bajnokságban, és alapvetően a bal oldalon szerepelt, de otthon érzi magát a jobb oldalon és középen is.

"Szerintem Justin már most az európai futball egyik legtehetségesebb fiatal játékosa."- mondta róla Monchi.

"Emiatt nem volt könnyű a Romához csábítani számos más csapat elől, de Justin hisz abban, hogy a Roma a legideálisabb klub számára, ahol folytathatja a fejlődést és kiadhatja a magában rejlő tehetséget."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Kluivert