Hivatalos: Georginio Wijnaldum a Romáé

Hivatalos: Georginio Wijnaldum a Romáé

A klub hivatalos közleményben jelentette be azt, amit már sejteni lehetett, hogy leigazolta Georginio Wijnaldumot a PSG-től.

A 31 éves játékos egyelőre kölcsönbe érkezik a fővárosi együtteshez, azonban a megállapodás részeként opciós lehetőség van arra, hogy a 2022-23-as szezon végén véglegesítsék az átigazolást.

"Nagyon jó érzés a Roma játékosának lenni."- kezdte Wijnaldum.

"Mindenki, akivel beszéltem, remek visszajelzéseket adott a klubról és a szurkolókról."

"A klub világossá tette, mennyire akarnak engem, amikor erőfeszítéseket tettek az üzlet megkötése érdekében, ami mindig nagy önbizalmat és hitet ad egy játékosnak. A szurkolók fogadtatása a közösségi médiában és máshol is fantasztikus volt."

"Ígérem, hogy 100%-ot fogok nyújtani, és segítek a csapatnak abban, hogy ebben a szezonban minden célunkért versenybe szálljon."

Wijnaldum, aki jelenleg a holland válogatott csapatkapitánya is egyben, eddig fényes karriert futott be: klubszinten a Feyenoordot, a PSV Eindhovent, a Newcastle Unitedet, a Liverpoolt és a PSG-t képviselte.

Pályafutása során nyert már Bajnokok Ligáját, Premier League-et és Ligue 1-et, emellett hazai kupasikereket is elért Angliában és Hollandiában egyaránt.

"Georginio döntése, hogy a Romához igazol, újabb példája annak, hogy a legmagasabb szintű játékosok - mind a pályán, mind a pályán kívüli kvalitásaikat tekintve - olyannyira hisznek a klub terveiben, hogy minden energiájukat latba vetették annak érdekében, hogy a tárgyalások pozitív eredményre jussanak." - mondta Tiago Pinto, a klub ügyvezetője.

"Gini olyan tulajdonságokat hoz magával, amelyek tovább növelik csapatunk versenyképességét, és olyan természetes vezetői képességekkel rendelkezik, amelyeknek köszönhetően a világ egyik legjobb válogatottjának csapatkapitánya lett."

Wijnaldum a 25-ös számú mezt választotta.

Isten hozott, Gini!

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Wijnaldum