Hivatalos: Cristante a Roma játékosa lett!

Hivatalos: Cristante a Roma játékosa lett!

A sikeres orvosi vizsgálatot követően Bryan Cristante a Roma játékosa lett.

A 23 éves játékos egyelőre kölcsönbe érkezik az Atalanta együttesétől, és amennyiben bizonyos feltételek teljesülnek, úgy a Romának kötelező lesz megvásárolnia az olasz válogatott középpályást.

A szerződés értelmében 2019 június 30-ig kölcsönbe érkezik 5 millió euróért, majd további 15 millió euróért végleg meg kell majd vásárolnia a klubnak, amennyiben bizonyos sportcélok teljesülnek. A megállapodás tartalmaz továbbá teljesítményfüggő bónuszokat is, amik mind a játékos, mind a klub céljainak elérésének alapját képezik, és ami meghaladhatja a 10 millió eurót.

Cristante 2023-ig, 5 éves szerződést írt alá a Romával.

"Nagyon boldog vagyok, mert mindig az volt a célom, hogy a Romához igazoljak."- mondta Cristante.

"Mindkét fél részéről erős vágy volt azzal kapcsolatban, hogy ez a megállapodás létrejöjjön, így minden roppant gyorsan zajlott."

"Biztos vagyok abban, hogy a legjobbamat tudom majd nyújtani, és komoly szerepet tudok majd vállalni a csapatban."

Cristante az elmúlt másfél év alatt az Atalanta egyik legmegbízhatóbb, és legsokoldalúbb középpályásává nőtte ki magát. A 2017-18-as szezonban 36 bajnokin 9 gólt szerzett, majd Albánia ellen csereként beállva a válogatottban is bemutatkozott.

"Bryan szerződtetésével a Roma az olasz futball egyik legtehetségesebb középpályását szerezte meg."- mondta róla Monchi.

"Reméljük, hogy a jövőben mind a Roma, mind a válogatott egyik alappillérévé növi ki magát."

A játékos az AC Milánban nevelkedett, és 2011-ben 16 évesen mutatkozott be a Serie A-ban, majd 2013-ban a portugál Benfica együtteséhez igazolt.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Cristante, átigazolás