Hivatalos: Andrea Belotti a Roma játékosa

Hivatalos: Andrea Belotti a Roma játékosa

A klub hivatalos közleményben jelentette be a hírt, miszerint Andrea Belottit a Roma játékosa lett.

A 28 éves játékos egyéves, 2023. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

A teljes megállapodás részeként lehetőség van további kétéves hosszabbításra is, bizonyos teljesítményhez kötött kritériumok alapján.

Az olasz válogatott játékos hét torinói szezon után csatlakozik a klubhoz, ahol 100 Serie A-gólt szerzett.

"A Roma fejlődése és ambíciói az utóbbi időben mindenki számára egyértelműek voltak, és mindkét elem nagy hatással volt rám." - mondta Belotti.

"A pályafutásom ezen pontján napról napra tovább akarok fejlődni, és nagyon örülök, hogy ezt a klubot képviselve lehetőségem nyílik erre."

"Most már alig várom, hogy halljam a klub himnuszát a stadionban, az összes szurkolónk előtt."

Belotti, aki korábban az AlbinoLeffét és a Palermót is képviselte pályafutása során, az elmúlt hét Serie A-s idényből hatban kétszámjegyű gólt szerzett - a 2016-17-es szezonban 26 gólt szerzett a Torino színeiben.

Az olasz válogatottban, amely tavaly nyáron megnyerte az Európa-bajnokságot, 44 alkalommal szerepelt és 12 gólt szerzett.

"Andrea a Serie A egyik legeredményesebb csatára, és az ő érkezésével tovább erősödnek a támadószekciónk." - mondta Tiago Pinto, a klub ügyvezetője.

"Az elszántsága, hogy a Romát választotta, mindannyiunkat nagyon megfogott, és ma abszolút örülünk, hogy belevághatunk ebbe az új kalandba."

Belotti a 11-es mezt választotta.

Isten hozott, Andrea!

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Belotti