Fonseca: Súlyos vereséget szenvedtünk

Fonseca: Súlyos vereséget szenvedtünk

A Roma megsemmisítő 6:2-es vereséget szenvedett az Old Traffordon a Manchester United ellen.

Hiába vezetett még félidőben Fonseca csapata, sajnos 3 kulcsjátékosát is elvesztette sérülés miatt, a Manchester pedig a második félidőben először megfordította a mérkőzés állását, majd kiütéses győzelmet aratott a teljesen elfáradt Romával szemben.

"Súlyos vereséget szenvedtünk, ez egyértelmű. Szerintem jó első félidőt produkáltunk, de a második félidőben összeroppantunk."- kezdte a meccs utáni értékelését Fonseca.

"Három kulcsjátékosunkat is elvesztettük, és nem volt több cserelehetőségem. Amadou Diawara és Chris Smalling borzasztóan elfáradtak, de egyszerűen nem tudtam lecserélni őket. Nagyon nehéz második félidő volt ez számunkra."

"Nem találok magyarázatot arra, hogy egy ilyen első félidő után hogy tudtak kijönni a srácok úgy, hogy semmi agresszivitást nem láttam rajtuk, iszonyat nagy területeket hagytak szabadon, és nagyon sokat hibáztak."

"A harmadik góljuk után a csapatnak már nem volt mentálisan annyi ereje, hogy visszakapaszkodjon, és sajnos a Manchester ellen elég nehéz játszani, nem is beszélve arról, hogy nem tudtunk cserélni."

"Szerintem az hatalmas pozitívum, hogy bejutottunk az elődöntőbe, és egy ilyen első félidőt tudtunk játszani Manchesterben, ami azt is bizonyítja, hogy ez a csapat képes nemzetközi szinten versenyezni. Viszont a második játékrészben szinte mindent rosszul csináltunk."

2:1-es vezetésnél ha már fáradt a csapat, nem lett volna célszerűbb beparkolni a buszt a kapu elé?

"Megpróbáltuk, de amikor nálunk van a labda, akkor meg kell próbálni támadni. Pszichológiai problémának láttam, hogy nem reagáltunk a harmadik gólra. 3:2-nél még semmi esetre sem voltunk kiesők, de a csapat mégis szenvedett, és nem reagált megfelelően."

"Nem akarok alibit gyártani, mindig én vagyok a végső felelős, és természetesen nem akarok kibújni a felelősség alól. Én csak elmondom, hogy mi történt."

Hogyan lehet felkészülni a visszavágóra?

"Nehéz. Azt sem tudjuk még, hogy kikre számíthatok majd, szóval azt most a legfontosabb, hogy minél többen visszatérjenek, ez most a fő gondom."

Fonsecát megkérdezték arról is, hogy ez a meccs jelentheti-e a római pályafutásának végét?

"Majd meglátjuk. Jelenleg nehéz erről beszélni, de azt hiszem, hogy beszélni fogunk róla. Viszont ez nem a megfelelő pillanat a beszélgetésre."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Fonseca, Manchester United, Európa Liga