Fonseca: Sokkal gyorsabban kell járatnunk a labdát

Fonseca: Sokkal gyorsabban kell járatnunk a labdát

Nem sikerült tökéletesre a hazai bemutatkozás az Európa Ligában, miután a CSZKA Szófia elvitt 1 pontot a Stadio Olimpicoból.

Mennyire volt hatással a csapat teljesítményére a rotálás?

"Teljesen normális, hogy a kevesebbet játszott játékosok nem tudják ugyanazt a ritmust, mint a többiek, de szerintem itt most nem ez volt a gond, hanem támadásban nem voltunk elég intenzívek, gyorsak. Nagyon sokszor sikerült eljutnunk az ellenfél támadóharmadába, viszont sokszor rosszul passzoltunk, a labdát pedig nagyon lassan járattuk."

Chris Smalling képes lesz hétvégén a Fiorentina ellen is pályára lépni? És Borja Mayoral megint miért szenvedett a pályán?

"Smalling mindössze pár napja edz újra velünk, nem képes minden meccsen pályára lépni, de meglátjuk majd, hogy a mostani meccs után milyen állapotban lesznek a srácok. Ezután tudjuk csak eldönteni, hogy pályára lép-e a Fiorentina ellen, vagy sem. Azért cseréltem le, mert nem akartam kockáztatni, mert elég sokáig volt sérült."

"Borjának ez mindössze a második meccse volt, nagyon fiatal még, még meg kell szoknia a mi játékstílusunkat. Keményen dolgozott, de még időre van szüksége."

Úgy tűnt, mintha azok, akiket erre a meccsre kiválasztott, nem igazán tudtak a lehetőséggel élni...

"A csapat rendben van, az elmúlt meccseken elég sok gólt lőttünk. Ha összehasonlítjuk a dolgokat a tavalyi szezonnal, akkor most egyértelműen jobbak vagyunk. Igaz, hogy ezen a meccsen nagyon sok dologban változtattunk, és hogy nem volt meg az a fajta intenzitás, amit elvártam, de szerintem általánosságban jól kezdtük a szezont."

Elégedett az összes rendelkezésére álló játékosával? Szeretne újakat januárban?

"Meglátjuk, jelen pillanatban nem nagyon tudunk mást tenni, vannak hiányzóink, mint például Amadou Diawara, Riccardo Calafiori és Davide Santon, így most nélkülük kell megoldanunk a helyzetet. Az is igaz, hogy a bajnokságban teljesen más teljesítményt nyújtunk. És ahogy mondtam, ezeknek a srácoknak még nincs meg az a folyamatosság, ami a jobb teljesítményhez szükséges."

Jobb ez a csapat, mint a tavalyi 5. helyezett?

"A csapat jól teljesít, az elmúlt szezont is jól fejeztük be, eltekintve a Sevilla elleni meccstől. Elégedett vagyok a mostani teljesítménnyel is, főleg ami a bajnokságot illeti."

Lehet érezni a sportigazgató hiányát?

"Azt hiszem, hogy a vezetőség nagyon közel áll a csapathoz, és mivel a sportigazgatói poszt roppant fontos, ezért keményen dolgozunk azon, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, CSZKA Szófia, Európa Liga