Fonseca: Nem vagyunk olyan helyzetben, hogy rotáljunk

Fonseca: Nem vagyunk olyan helyzetben, hogy rotáljunk

A Roma a német Borussia Mönchengladbach együtteséhez látogat az EL csoportkör negyedik fordulójában.

Mennyire fontos az Európa Liga?

"Ha te a Roma játékosa vagy, akkor neked az kell legyen a célod, hogy minden meccset megnyerj. Nem számít, hogy éppen milyen sorozatról van szó, meg kell próbálni megnyerni a következő meccset. Holnap egy nagyszerű csapat ellen fogunk játszani, és nagyon összeszedettnek kell lennünk, ha nyerni akarunk."

Mennyire fontos a továbbjutás szempontjából a holnapi meccs? Eszébe jut még a csapatnak az első meccsen megadott büntető?

"Mindkét csapat számára fontos a meccs, de a Borussia számára fontosabb. Az első meccshez képest teljesen más lesz ez a mérkőzés. Az ottani bíráskodás már a múltté, most csak a holnapi találkozóra összpontosítunk. Mindannyiunkra szükség lesz a siker érdekében."

Dzeko a Napoli ellen a második félidőt már maszk nélkül játszotta. Mennyire fontos egy olyan játékos jelenléte a pályán, mint ő?

"Ő egy nagyon fontos játékosa a csapatnak. Amennyiben maszk nélkül játszik, az annak a jele, hogy már jól van, és 100%-on képes játszani."

Számos csapat játékosai sérültek meg a feszített menetrend miatt, azonban a kevesebb mérkőzés kisebb bevételt jelentene a kluboknak. Csökkentené a fizetését csak azért, hogy kevesebb meccs legyen?

"Én mindenre nyitott vagyok, akár a pénzről is lemondok, ha ez minőségi javulást eredményezne. Mindannyian szeretünk televízióban meccset nézni, de ezt csak akkor tudjuk maximálisan élvezni, ha a legjobb játékosokat láthatjuk. Jelen pillanatban túl sok mérkőzést kell játszani minden bajnokságban, és ez fizikális problémákhoz vezet, ami megakadályozza a legjobb csapatokat abban, hogy a legjobb játékosait alkalmazza. Ha nem a hazai bajnokságban szereplünk éppen, akkor nemzetközi kupameccsek vannak, és ha ez sincs, akkor jönnek a válogatott mérkőzések."

"Újra kellene gondolni a naptárt, hogy elkerüljük ezeket a problémákat, mivel a legtöbb európai bajnokságban láthatjuk őket, és egyszerűen lehetetlenség az összes játékost 100%-os állapotban tartani."

Mit gondol arról, hogy Alessandro Florenzi sokkal hasznosabb lehet támadóként, mind védőként? Játszik holnap?

"Készen áll a holnapi játékra. Sosem szoktam a játékosokkal folytatott beszélgetéseimről beszélni, de Florenzi képes számos poszton játszani. Meglátjuk, hogy játszik-e holnap."

Mi a véleménye a rotációról? Hisz benne, vagy az a véleménye, hogy győztes csapaton ne változtass?

"A sok meccs miatt fontos, hogy képesek legyünk rotálni a játékosokat, de most nem tehetem. Ha lenne rá lehetőségem a holnapi meccsen, akkor megtenném, de most nincs."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Borussia Mönchengladbach, Európa Liga