Fonseca: Nem szabad, hogy lankadjon a figyelem

Fonseca: Nem szabad, hogy lankadjon a figyelem

A Roma 2:1-es vereséget szenvedett az Európa Liga csütörtök esti fordulójában a Borussia Mönchengladbachtól.

Mi történt a végén ott a pontrúgásnál?

"Sokkal jobban kellett volna koncentrálnunk, de sajnos nem álltunk vissza a posztokra csapatként. Nehéz az ilyen helyzetet elfogadni, de ilyen a futball. A második félidőben volt 4-5 komoly lehetőségünk arra, hogy megváltoztassuk a mérkőzést, de ehhez egészen a végéig összpontosítanunk kellett volna."

Kluivert egymaga megnehezíthette volna az ellenfél életét, de a második félidőben több veszélyes kontránál aprót hibázott. Még mindig nem sikerült a csapatnak tökéletesen elsajátítania az elképzeléseit?

"Nehéz ezt megmagyarázni. Kluivert fiatal még, idővel megtanulja majd, hogy az ilyen helyzetekből hogyan lehet a legtöbbet kihozni úgy, hogy ennyire gyors játékos, és ebből fakadóan sok helyzete van meccsenként. Folytatnunk kell vele a kemény munkát, hogy minél többet tanuljon, és fejlődjön."

A Borussia első gólja előtti támadásnál úgy tűnt, hogy kint volt a labda. Nagyon úgy tűnik, hogy a szerencse megint nem a csapat oldalán állt.

"Az eredmény miatt nem akarok kifogásokat keresni. Láttam a támadást, tényleg úgy tűnt, hogy kint volt a labda, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Ilyen a futball. Sokkal könnyebb a meccs után elemezni ilyeneket, de ami az első meccsen történt, na azt sokkal nehezebb elfogadni."

4 pont elég lehet a továbbjutáshoz? Hogy látja?

"A két utolsó meccsünket meg kell nyernünk, és akkor nem kell semmivel foglalkoznunk. 4 pont nem elég. Csak arra gondolhatunk, hogy meg kell nyernünk mindkét meccset, erre pedig képesek vagyunk."

Santon elég jól játszott.

"Igen, jól játszott."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Borussia Mönchengladbach, Európa Liga