Fonseca: Nem kizárt, hogy változtatni fogok a formáción

Fonseca: Nem kizárt, hogy változtatni fogok a formáción

A rengeteg sérült miatt nem kizárt, hogy a Mönchengladbach elleni mérkőzésen új formációban lép majd pályára a csapat.

A sok hiányzó miatt nem gondolt arra, hogy változtat a felálláson?

"Figyelembe véve a problémákat, ezzel a lehetőséggel is számoltam. Elvben ilyet nem szoktam csinálni, de holnap meglátjuk."

Davide Santon nem edzett a csapattal, hogy van? Pastore kész egymás után több meccset is játszani?

"Pastore helyzetét óvatosan kell kezelni. Készen áll, de holnap meglátjuk, hogy játszani fog-e, vagy sem. Ami Santont illeti, meg kell nézni, hogy mennyire sikerült kihevernie a lázat, ami volt neki."

Mit gondol, a véletlen műve ez a sok sérülés a csapaton belül?

"Számomra ez teljesen új helyzet, én ilyet előtte még sosem tapasztaltam. Tavaly mindössze négy sérülésünk volt a Shakhtarnál. Szeretném azt gondolni, hogy ez csak balszerencse, de olyan probléma, amivel kezdeni kell valamit, mert most elég kevesen vagyunk."

Mi a helyzet Ünderrel és Mkhitaryannal?

"Cengiz már elkezdte az edzéseket újra, míg Miki is már a pályán végzi az edzéseket. Szerintem hamarosan mindkettőre újra számíthatok majd."

Mit gondol, a sok sérült ellenére is javul a csapatjáték?

"Ezzel kapcsolatban objektív statisztikák vannak. Ennyi sérülttel lehetetlenség úgy fejlődni, ahogy szeretnénk. A legutóbbi, Samp elleni meccsen képtelenek voltunk megtenni azt, ami a győzelemhez szükségeltetett, viszont a Cagliari ellen igen, ott volt 12 gólszerzési lehetőségünk. Addig a pontig egyike voltunk azon csapatoknak, akik legtöbbször lőttek kapura, de a sok sérülttel nem lehet elérni ezt a szintet. Az összes fontos játékosunk sérült, és szerintem egyik csapat sem képes így elérni azt a szintet, amit szeretne. Ez nem kifogás, ez így van."

Előfordulhat, hogy pár fiatalt felhoznak a Primavera csapattól, vagy keresnek olyat, aki ingyen igazolható?

"Holnap biztosan lesz jó pár Primavera játékos a keretben, már azért is, mert nincs más lehetőségünk. Ingyen igazolható játékost szerezni nem könnyű, főleg olyat, aki hozzáadott értéket tudna adni a csapatnak. Mi olyat szeretünk igazolni, akivel több lesz a csapat, nem pedig csak számban leszünk meg."

Nem aggódik a Borussia agresszív stílusa miatt? Hasonló meccsre számít, mint az Atalanta ellen?

"Két különböző csapatról beszélünk. Ne feledjük el, hogy a Bundesliga első helyezettjével fogunk holnap játszani, akik remek formában vannak. Mindenképpen más meccsre számítok az Atalanta ellenihez képest."

Mostanában Guardiola középpályásokat játszat a védelemben, mert kevés a védője. Nem gondolt arra, hogy pont az ellenkezőjét megpróbálja?

"Való igaz, hogy az egyetlen poszt, ahol nincs hiányzó, az a belső védő. Meglátjuk. Jelen pillanatban egyetlen középső középpályásunk van, az pedig Jordan Veretout."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Mönchengladbach, Európa Liga