Fonseca: Mint mindig, most sem fogunk beállni védekezni

Fonseca: Mint mindig, most sem fogunk beállni védekezni

Paulo Fonseca szerint csapata mint mindig, most is támadni fog a Gent elleni visszavágón.

Kolarov sorozatban két meccset is végigjátszott, képes lesz a harmadikra is?

"Meglátjuk holnap, de az biztos, hogy Kolarov képes mindenféle probléma nélkül sorozatban három meccset játszani."

A Gent számára létfontosságú meccs lesz, milyen mérkőzésre számít?

"Nekünk is meghatározó mérkőzés lesz, hiszen tovább akarunk jutni. Az a legfontosabb, hogy a meccs típusára koncentráljunk, megfelelő ambicióval lépjünk pályára, és úgy álljunk a meccshez, mintha 0:0-ról indulnánk. Olyan bátor játékra lesz szükség, mint a legutóbbi alkalommal."

"Tudjuk, hogy nehéz meccs vár ránk, mert a Gent hazai pályán veretlen, és mindig szerez gólt, és extra motiváció lesz számukra, hogy teljesen nyílt a továbbjutás kérdése. "

A nemzetközi kupaporondon úgy tűnik, hogy leginkább azok a csapatok jutnak tovább, melyek támadnak. A Roma is ebben a szellemben futballozik, így lesz ez holnap is?

"Ez így van, egyszerűen nem gondolhatunk arra, hogy csak védekezni fogunk. Úgy akarunk játszani, ahogy szoktunk, és tudjuk nagyon jól, hogy az ilyen típusú meccseken nagyon fontos, hogy gólt szerezz, ehhez pedig az kell, hogy a szokásos játékunkat kell nyújtanunk, támadni kell."

Olaszországban köztudott, hogy a bajnokság teljesen különbözik a nemzetközi kupaporondhoz képest, de mit gondol, a Roma már sokkal inkább olyan csapat, amelyik képes az EL-ben is maradandót alkotni?

"Mindannyian tudjuk, hogy a nemzetközi meccsek sokkal nyitottabbak, a továbbjutás két meccsen dől el. Ez nem egy maraton, itt az egyik csapat kiesik, a másik továbbmegy. Emiatt is van az, hogy sokkal nyíltabbak a meccsek, én ezt szeretem, és ezért teljesen mások ezek a meccsek, mint a bajnokik."

Fog bármin változtatni az első meccshez képest?

"Tudjuk, hogy a Gent nagyon jó csapat, ezt megmutatták Rómában is. Nagyon erősek fizikálisan, és igen robusztusak. Biztos, hogy ők is nyerni akarnak, szóval kemény dolgunk lesz."

Amióta Európa Ligának hívják a sorozatot, olasz csapat még nem jutott a döntőbe, a Roma pedig még sosem jutott túl a legjobb 16-on. Tisztában van azzal a csapat, hogy most mit jelent ez a sorozat?

"Nem akarok nagyon előretekinteni, most csak a holnapi meccsre koncentrálunk, mindig az a legfontosabb. Az viszont biztos, hogy ez a csapat szeretne továbbjutni a következő fordulóba."

2016-ban a Shakhtar edzőjeként már szerepelt a Gent ellen. Mit gondol, sokat fejlődött azóta a csapat?

"Ez teljesen más csapat az előzőhöz képest. Az edzőjük is más, a játékstílusuk is változott. Egyértelműen más csapat, és ez a mostani egyértelműen sokkal erősebb a pár évvel ezelőttihez képest."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Gent, Európa Liga