Fonseca: Mindig teljesítménykényszer van

Fonseca: Mindig teljesítménykényszer van

A Roma holnap este a belga Gent ellen folytatja az Európa Liga szereplést.

Mi aggasztja jobban a holnapi meccs előtt, a Gent, vagy a csapat formája?

"Én csak amiatt aggódom, hogy a holnapi meccset meg kell nyernünk. Egy jó csapattal fogunk találkozni, de a héten jó edzésmunkát végeztünk. A srácok jobb formában vannak már, és készen állnak a meccsre."

Az újságok szerint vitába keveredett a játékosokkal. Elmondaná, hogy mi történt pontosan?

"Jó kapcsolatban vagyok a játékosokkal, és mindig jóban is voltam velük. Most igen könnyű az öltözőről sztorikat kreálni - problémákat a játékosok, az edző és a klub között. Szerintem ez nem tisztességes. Őszintén folytatjuk a munkánkat, és nyíltan beszélünk egymással anélkül, hogy bármit elrejtenénk egymás elől. Mindig megbeszéljük a problémákat, ezért sem helyes, hogy ilyen pletykákat kreálnak. Könnyű a jelenlegi helyzetben ilyen dolgokat kitalálni a csapatról, ennyi."

Mi a helyzet Lorenzo Pellegrinivel? Nincs a legjobb formájában mostanában.

"Nem akarjuk a játékosokat felmenteni. Az igazság az, hogy Pellegrininek volt egy sérülése, amit még mindig szokott érezni, de beszéltem vele, és nincs fizikális problémája. Sokkal inkább a csapat jelenlegi formájával köthető össze az ő teljesítménye is, mert sokkal jobban felelősnek érzi magát a kialakult helyzetért. Nem szabad, hogy úgy érezze, csak ő tudja megváltoztatni a dolgokat."

"Mindannyiunkra szükség van, és persze rá is, mert remek játékos, és remek ember."

Mi a helyzet Amadou Diawarával?

"Nagyon optimisták vagyunk vele kapcsolatban. Két napja már velünk edz újra, egyre jobb állapotban van, és remélem, hogy ez így fog folytatódni. Az edzés után beszéltem vele, és elmondta, hogy nagyon jól van, már egyáltalán nem érez fájdalmat. Ez nagyon jó hír. Meglátjuk, hogy a következő napokban hogy fog menni neki az edzés, de az első tapasztalatok nagyon pozitívak."

Az Európa Liga megnyerése lehetőség lenne a Roma számára a jövő évi BL-indulásra. Mit gondol erről a csapat?

"Szerintem két lehetőségünk van. Sokan nem hiszik, hogy a bajnokságban ki tudjuk harcolni az indulást, de mi továbbra is hiszünk benne. Most az a legfontosabb, hogy újra úgy focizzunk, ahogy azt tettük előtte, addig felesleges azon gondolkodni, hogy mit nyerhetünk meg. Először is vissza kell nyernünk a hitünket, hogy képesek vagyunk más csapatokat legyőzni."

Milyennek találja a nyomást, ami a rossz eredmények hatására egyre csak növekszik Rómában?

"Erről beszéltem a segítőmmel, nagyon sok a negatívum itt, amit nem értek. Az első amit az emberektől általában hallottam a Romával kapcsolatban, hogy itt nagyon nehéz dolgozni, és mindig hatalmas a nyomás. Az emberek mindig negatívak. Ha edzőként nem akarsz teher, nyomás alatt dolgozni, akkor nem lehetsz egy olyan csapatnak az edzője, mint a Roma. Mindenhol van nyomás, ez nekem nem újdonság."

"Ha ezt el szerettem volna kerülni, akkor nem jöttem volna ide dolgozni, vagy nem edzenék olyan csapatot, amelyik nyerni akar. Én készen állok arra, hogy megbirkózzak a nyomással. Amikor nem nyerek, akkor sokkal erősebbek a kritikák, amikor nyerek, akkor ezek kicsit elcsendesülnek. Mindenki azt mondja, hogy Róma nagyon nehéz hely, de szerintem minden nagy klub ilyen, amikor nem nyersz. Ez nem kifogás számomra."

Carles Perez számára ideális lehetőség lenne a holnapi meccs arra, hogy először legyen kezdő.

"Ez így van, holnap játszani fog."

Legutóbb a Parma ellen sikerült megúszni kapott gól nélkül meccset a Romának, akkor három védővel szerepelt a csapat. Megpróbálkozik ezzel újra?

"Képesek vagyunk megint úgy játszani, de ez a meccs típusától is függ. Azt nem árulom el, hogy holnap miként állunk majd fel, de az biztos, nem okoz problémát az, ha úgy kell felállni bizonyos meccseken. Sokkal fontosabb most az, hogy miként védekezünk, nem pedig a felállás."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Gent, Európa Liga