Fonseca: Mindent beleadtak a srácok

Fonseca: Mindent beleadtak a srácok

A portugál mester elégedett volt csapata teljesítményével az Ajax elleni mérkőzésen.

Mennyire volt szüksége a Romának - és az egész olasz futballnak - erre a győzelemre?

"Fontos győzelmet arattunk, amit úgy sikerült összehoznunk, hogy elég nehéz időszakon megyünk keresztül. Mindenképpen szükség volt erre a sikerre. Az Ajax nagyon jó csapat, ezt most is láthattuk, de a srácok nagyon jó teljesítményt nyújtottak."

Úgy vélte, a Romának tökéletes meccsre lesz szüksége. A sok sérülés ellenére, köztük a meccs közben Spinazzoláé, végül sikerült nyerni.

"Igen, rossz volt nézni, hogy mi történt Spinazzolával, nagyon jól játszott, támadásban elég sok veszélyes helyzetet kialakított. De sajnos az ilyen dolgok előfordulnak a futballban, amire reagálni kellett - Calafiori beállt helyette, és jól játszott."

"Szerintem a csapat is felismerte, hogy kulcsfontosságú pillanat volt ez, mindent beleadtak. Az is igaz, hogy védekezésben voltak gondjaink, de szerintem mindvégig hittek a srácok abban, hogy gólt, gólokat tudnak szerezni itt."

Ez egy újabb komoly erőpróba volt a csapat számára.

"Nagyon intenzív volt a mérkőzés, de sikerült azt megvalósítanunk a pályán, amit edzésen gyakoroltunk. Nyilvánvaló, hogy örülök a győzelemnek, és nagyon jó, hogy két gólt is szereztünk, de még nem lefutott a párharc."

Három fontos dolog emelhető ki a mérkőzéssel kapcsolatban: a csapat megfelelő hozzáállása, aztán az ellenfélnek adományozott könnyű gól, és végül Pellegrini egyenlítése.

"Való igaz, mindig nagyon idegesítő, hogy ennyire sok problémát okozunk saját magunknak, mert ezen kívül nagyon jól kezeltük az Ajax támadásait. A csapat szerencsére nem vesztette el az önbizalmát, bátor maradt, és fordított. Pellegrini nagyon jó meccset játszott, végig nagyon keményen dolgozott."

Nem gondolja, hogy a Roma sokkal szabadabban és jobban játszik a nemzetközi kupában, mint a bajnokságban?

"Nem akarok kifogásokat keresni, de ne felejtsük el, hogy ez a csapat nagyon sokáig a legjobb négyben volt a bajnokságban. Azt is hozzá kell tenni, hogy kulcsfontosságú pillanatokban vesztettünk kulcsjátékosokat, mint Veretout, Mkhitaryan és Smalling. De most csak a jelen és a jövő számít. A játékosokkal mi most annyit tehetünk, hogy a végsőkig küzdeni fogunk."

Mit gondol, nagyobb tiszteletet érdemelne edzőként?

"Nekem van egy munkám, azzal nem tudok foglalkozni, amit mások írnak. Azt elfogadom, ha azt írják, hogy elrontottam valamit, de a szemenszedett hazugságokat nem szeretem. És sajnos nagyon sok ilyen van. Nekem, aki nem olasz, nagyon nehéz elfogadnom és megértenem, hogy embereknek miért jó az, ha hazugságokat terjesztenek arról a csapatról, amelyik egyetlen olaszként áll a nemzetközi kupákban. Szerintem ez így nem helyes. Jelen helyzetben össze kellene fogni, és mint minden olasznak, segíteni a Romát, mint egyedüli olasz csapatot a nemzetközi kupaporondon."

Mik ezek a hazugságok?

"Hogy a játékosok összevesztek velem, hogy a hét elején volt egy megbeszélésünk az edzés előtt. Ez mind hazugság. Ha ilyesmit írnak, azt nem lehet komolyan venni, de sajnos nekem erre nincs ráhatásom. Én csak azt tudom kontrollálni, ami a munkám, amit csinálok, és amit a srácokkal csinálunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Ajax, Európa Liga