Fonseca: Messzire akarunk eljutni az EL-ben

Fonseca: Messzire akarunk eljutni az EL-ben

A Roma holnap a török Istanbul Basaksehir ellen kezdi meg holnap az Európa Liga szereplést.

Mit jelent Ön számára ez a sorozat? Meddig szeretnének eljutni?

"Fontos ez a sorozat számunkra, és egyértelmű célunk most a csoportból történő továbbjutás. Vannak jó csapatok a sorozatban, szóval nem lesz könnyű dolgunk, de olyan messze szeretnénk eljutni, amennyire csak lehet. Komoly céljaink vannak."

Lesz sok változás a meccsen?

"Tudjuk, hogy ezt követően rövidesen újra meccset fogunk játszani, és elég időt kell hagynunk a játékosoknak a regenerációra, ezért lesznek változtatások. Persze biztos vagyok abban, hogy a rendelkezésemre álló játékosok elegendőek lesznek ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet. Most még nem foglalkozhatunk az azt követő meccsel."

Javier Pastore az irányítása alatt mindig csak csere volt. Szerepel a terveiben? Mi a véleménye róla?

"Először is, figyelembe kellene vennünk azt, hogy min ment keresztül Pastore az utóbbi időben: nehéz szezonja volt, sokat volt sérült, és most kezd visszatérni a formája. Ő egy kivételes technikával megáldott minőségi játékos, aki nagyon hasznos lehet a csapat számára. Az első napom óta igaz profiként viselkedik, és látszik rajta az eltökéltség, az odaadás. Keményen dolgozik, aki emellett nagyon őszinte is, ezért is szerepel a terveimben. De meg kell érteniük azokat a körülményeket, amiken keresztülment."

A Roma fizikai állóképessége láthatóan egy óra után visszaesik. Számított erre?

"A csapat jó fizikai állapotban van, ez látszódott a meccseinek is, de minden mérkőzés teljesen más. A Genoa elleni meccs végefelé emeltünk a színvonalon, míg a legutóbbi meccsen pont az ellenkezője történt, ami talán arra is visszavezethető, hogy sokan játszottak a válogatottakban. Ettől függetlenül a csapat fizikálisan rendben van."

Pellegrini legutóbb nagyon jól játszott a trequartista szerepkörében. Megtartja ezen a poszton a későbbiekben, és így Zaniolo kikerül a szélre?

"Én most kizárólag a következő meccsre koncentrálok, de az egyértelmű, hogy Lorenzo nagyszerűen játszott trequartistaként, de számos más poszton is képes jól játszani, ahogy Zaniolo is. Viszont nem akarok a holnapi meccsnél előrébb tekinteni, de ahogy már mondtam, nagyon jó, hogy számos sokoldalú játékosunk van."

Fog kapusposzton változtatni? Nikola Kalinic kezdeni fog, vagy csere lesz?

"Nem szeretnék sok dolgot elárulni a holnapi meccsel kapcsolatban, meglátják majd, hogy kik fognak játszani. Ami Kalinicot illeti, még nincs túl jó formában, és nem bírna 90 percet sem, mert elég régen játszott."

Mennyire sikerült Kluivertnek alkalmazkodnia a játékstílushoz?

"A játékstílusunk, és ahogy az üres területeket megjátszuk, nagyon fekszik az ő tulajdonságainak. A Sassuolo ellen jó meccse volt, de már előtte is jól játszott. A kapu előtt sokkal jobban érzi magát, és szerintem a sebessége fontos fegyver lehet a csapat számára."

Játszott már a Basaksehir ellen, mennyit változott azóta a csapat? Emlékszik Cengiz Ünderre arról a meccsről?

"Nem emlékszem Cengizre arról a meccsről, tisztán azért, mert a Shakhtar dominált a meccsen, és nem adott lehetőséget az ellenfél játékosainak a csillogásra. Egy nagyon tapasztalt csapattal lesz dolgunk holnap, hiszen olyan remek játékosaik vannak, mint Robinho, Skrtel, és Arda Turan. Mindenképpen nagy figyelmet érdemelnek, nem becsüljük le őket egyáltalán."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Basaksehir, Európa Liga