Fonseca: Megérte ennyit változtatni

Fonseca: Megérte ennyit változtatni

Fonseca számos helyen változtatott a legutóbbi kezdőcsapathoz képest, a csapat viszont így is megszerezte a győzelmet svájcban.

Vállalt némi kockázatot a csapatösszeállítst illetően, de végül összejött a győzelem. Jó döntés volt, vagy pusztán szerencse?

"A legfontosabb az, hogy minden játékosban bízni kell. Én pedig ezt is teszem."

"Nehéz meccs volt, a Young Boys nem könnyű ellenfél. A legutóbbi 15 meccsüket megnyerték, és arról se feledkezzünk el, hogy 2 évvel ezelőtt a Juventust is megverték. A pályát illetően voltak gondjaink, nehéz volt hozzászokni, mert iszonyat gyors volt, de a legfontosabbat, a 3 pontot sikerült végül megszereznünk."

Ez a győzelem mindenképpen kellett ahhoz, hogy meglegyen majd a továbbjutás?

"Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjünk, de még így is elég sok meccs van hátra a csoportban. Most viszont már csak a Milan meccsel szabad foglalkoznunk."

"Sikerült néhány játékost pihentetni, és ez hasznos dolog. Sosem teljesen egyértelmű ilyen pályán futballozni, de az első meccset mindig fontos megnyerni, akkor meg pláne, ha ezt idegenben tesszük."

Leonardo Spinazzola kihagyhatatlan?

"Spinazzola elég jól teljesít, remek formában van. Számomra ő nagyon fontos láncszem."

Pau Lopez teljesítménye elég lehet ahhoz, hogy visszaszerezze önbizalmát a nehéz időszak után?

"Nagyon fontos jel, hogy azok a játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most elég jól teljesítettek. Juan Jesus, Federico Fazio és Pau nem sokat játszottak eddig - de a mai teljesítményükkel elégedett vagyok."

A hétfői, Milan elleni bajnokira megint 9 változtatást tervez?

"Jelenleg van egy kis gondunk, nincs annyi játékosunk. Meglátjuk majd, hogy milyen állapotban lesznek a srácok a meccs után."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Young Boys, Európa Liga