Fonseca megerősítette Smalling visszatérését

Fonseca megerősítette Smalling visszatérését

A Roma csütörtökön a CSZKA Szófia ellen folytatja az erőltetett menetelést, ezúttal az Európa Liga csoportküzdelmeiben.

Borja Mayoral kezdeni fog holnap?

"Igen, játszani fog."

Elég sok gólt kap a csapat, ez összefügg Chris Smalling hiányzásával? Dolgoznak ennek a kijavításán?

"Mindenki tudja, hogy Smalling mennyire fontos a csapat számára, de azért ennyire direkt összefüggésben nincs a hiányzása a csapat teljesítményével. Amikor gólt kapunk, az nem csak a védelem hibája. Akik eddig szerepeltek, azok mind jó játékosok."

Mayoralnak sikerül a beilleszkedés? Mit gondol, ő az a típusú csatár, aki illik a csapat játékstílusába? Tud más poszton is játszani?

"Nem, Borja támadó, mindig is így fog szerepelni. Fiatal játékos, akinek be kell illeszkednie, mert teljesen más környezetből érkezett. Az biztos, hogy a Young Boys ellen nagyon keményen dolgozott, és a műfű miatt nagyon nehéz volt a meccs első fele. Én hiszek benne, csak időre van szüksége."

Figyelembe véve a járványt, nem kellene csökkenteni a futballmérkőzések számát?

"Elég komplikált helyzet ez, minden csapatot érint, mindenki nagyon körültekintő, alapos. Én hiszek a hatóságokban, és szeretném azt hinni, hogy semmi nem fog változni. Ahhoz, hogy teljesen tisztességes legyen a bajnokság, azt kell tovább csinálnunk, amit eddig tettünk."

Smalling fog kezdeni, vagy Fazio és Juan Jesus közül kezd valamelyik?

"Holnap Smalling fog kezdeni."

A karantént követően időszakban a Milan és a Roma 31-31 pontot gyűjtött. Pioli és a csapata emiatt nagyon sok elismerést kapott - nem gondolja, hogy a Romával túl keményen bánnak?

"A válasz a kérdésben... én azonban csak a saját munkámmal foglalkozom."

A Roma sok gólt kap rögzített helyzetből. Itt egyéni felelősség van, vagy a csapat mozgása nem megfelelő?

"A Milan nagyon erős a pontrúgásoknál, de való igaz, hogy pár lehetőséget ajándékoztunk a Milannak. Ez nem a csapat felépítésével van összefüggésben, mert azt láthattuk, hogy ezekben a helyzetekben tömörek vagyunk. Én nem aggódom."

A Milan ellen többször sikerült egyenlíteni, látszott, hogy van tartása a csapatnak. Mi kell ahhoz, hogy jobban kezdjék a meccseket?

"Nekem az a legfontosabb, hogy láttam, a csapat jól játszik, magabiztos, és jól játszik a Milan ellen. Nem a bekapott gólok az, ami a legfontosabb és dolgozni kell rajta. Mindkét félidő elején gólt kaptunk, és ez nem mindig fordulhat majd elő, mert képtelenség mindig megfordítani a meccseket. Most sikerült legalább döntetlenre menteni."

A Milan első góljánál az egész csapat csak figyelte, ahogy az ellenfél felépíti a támadást, majd Zlatan befejezi az akciót. Ezen dolgozik a csapat?

"A védekezést illetően azon dolgozunk a legtöbbet, hogy figyeljünk az üres területekre. Ennél jobban kell csinálnunk, de folyamatosan ezen dolgozunk. A Milan nem tudta a megszokott játékát játszani a San Siroban, megakadályoztuk ebben azzal, hogy végig tömör maradt a csapat. Persze hozzátartozik az igazsághoz, hogy voltak pillanatok, amikor nem mi kontrolláltuk a játékot."

A CSZKA Szófia részéről nem nagyon jönnek az eredmények mostanság. Mi a legnagyobb kihívás egy ilyen mérkőzés esetén?

"Nagyon fontos, hogy megfelelő legyen a csapat hozzáállása. Azt ne felejtsük el, hogy megverték a Baselt a selejtezőben. Nagyon jól használják az üres területeket, és erősek az egy-egy elleni játékban. Nem tudom mi lesz holnap -a héten edzőt is cseréltek. Meg kell akadályozzuk, hogy játszani tudjanak, és el kell venni az önbizalmukat."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, CSZKA Szófia, Európa Liga