Fonseca megerősítette, El Shaarawy kezdeni fog

Fonseca megerősítette, El Shaarawy kezdeni fog

A portugál szakember elárulta, a Braga elleni visszavágón először lesz visszatérése óta kezdő Stephan El Shaarawy.

Az első meccs 2:0-ás gyözelme után milyen hozzáállást vár a csapatától?

"Nem lefutott még a párharc. Az első meccsen is láthattuk, hogy a Braga nagyon jó csapat. Jól ismerem a játékosaikat és a klubot, ismerem a hozzáállásukat, biztos vagyok benne, hogy szeretnék megfordítani a párharcot."

"Nekünk mindenképpen fontos, hogy a csapat hozzáállása megfelelő legyen, a cél az kell legyen, hogy megnyerjük a második meccset is, nem pedig csak letudjuk valahogy."

Stephan El Shaarawy kezdeni fog?

"Készen áll, szóval igen, kezdeni fog."

Mi a helyzet Pastoréval, ő is visszatérhet hamarosan?

"Ne felejtsük el, hogy nagyon régóta nem játszott, és ha lassan is, de biztosan javul az állapota. Fontos, hogy a csapat közelében volt az elmúlt hetekben, így már egyre közelebb az ő visszatérése is."

A Marash Kumbull, Chris Smalling és Roger Ibanez hármasból ki az, aki a legközelebb van a visszatéréshez?

"Smalling és Ibanez hétvégi visszatérésére kevés az esély, úgy gondolom, hogy Kumbulla áll a legközelebb a visszatéréshez."

Most is meghozná ugyanazt a döntést, hogy kihagyta Faziot és Juan Jesust az EL-keretből?

"Ne felejtsük el, hogy olyan helyzetről beszélünk, ami csak most alakult ki, és eléggé abnormális: egy időben sérült Smalling, Kumbulla és Ibanez. Ezt a döntést hoztam akkor, és ezen nem akarok változtatni. Értsék meg, limitáltak a lehetőségeink, és vannak szabályok, amiket be kell tartani."

"Hétvégén Fazio jól játszott a bajnokságban, vele és Juan Jesusszal is elégedett voltam."

Hogy van Spinazzola?

"Jól van, csütörtökön kezdeni is fog."

El Shaarawy is képes szélső védőként játszani, ha úgy hozza a helyzet?

"Szerintem az elmúlt hetekben a srácok bebizonyították, hogy készek bárhol játszani, ahol éppen szükség van rájuk. A csapatért mindent megtesznek, és bár biztosan nehéz lenne szélső védőt játszania Stephannak, de ha a csapatnak erre lenne szüksége, akkor biztos vagyok benne, hogy örömmel megtenné."

Mit gondol, a jövőt is befolyásoló, döntő időszakba érkezett az idei szezon?

"Ezek mind létfontosságú időszakok, a szezon első napjától az utolsóig. Őszintén, én most csak a Braga elleni visszavágóval foglalkozom, ami nem lesz könnyű meccs, a Milan elleni bajnokival most nem akarok foglakozni. Először is most az a legfontosabb, hogy továbbjussunk az EL-ben, majd utána lehet a Milan elleni meccsel foglalkozni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Braga, Serie A