Fonseca: Mayoralnak sokat segíthetnek a góljai

Fonseca: Mayoralnak sokat segíthetnek a góljai

A Roma magabiztos, 5:0-ás győzelmet aratott a román CFR Cluj ellen az Európa Liga csoportkörében.

Nagyon sok pozitívum volt ma este - melyik ezek közül a legkedvesebb?

"Mindig fontos, hogy ne kapjunk gólt. Úgy tűnhet, mintha könnyű meccs lett volna, de a Cluj nagyon jól szerepelt az EL-ben eddig és megnyerte a román bajnokságot háromszor is mostanában."

"Mi viszont most jól kezdtünk, igazán profi teljesítményt nyújtottunk, és ilyenkor minden sokkal könnyebb lesz az egész meccs. Mindenkivel elégedett vagyok."

A meccs előtt megvédte Mayoralt. Mennyire segítette őt az, hogy feljebb tolta Henrikh Mkhitaryant?

"Ez a meccs tekintetében hasznos volt, és ezt nem amiatt választottam, hogy Borja ne legyen egyedül elől, hanem a meccs összképe miatt."

"Borja, Miki és Pedro mind jól játszottak. Borja még nagyon fiatal, vele türelmesnek kell lenni addig, amíg megszokja az új környezetet. Nagyon örülök a két góljának, mert ez nagyban segíteni fog az önbizalmának."

Sorozatban harmadszor nem kapott gólt a csapat - mit jelent ez a csapat számára?

"Ez azt jelenti, hogy a védekezésben nagyon szilárd a csapat. Ezek alatt a meccsek alatt sok játékost cseréltem, de a cél, hogy szilárdan védekezzünk, mindvégig megmaradt."

Számított Pedro ilyen jó kezdésére?

"Igen, Pedro igazi profi, és az a típusú játékos, akinek komoly hozzáadott értéke van a csapat számára. Teljesen más játékszemléletet, professzionalizmust képvisel, és ez roppant fontos."

És lehetőséget adott Tommaso Milanese bemutatkozására is...

"Az eredmény adta ezt a lehetőséget, és mivel a Primavera nagyon jól szerepel idén, így az utóbbi napokban 2-3 játékos már velünk edzett, Milanese pedig megérdemelte a lehetőséget ma este."

Cristante inkább védekező középpályás, vagy akár előrébb is képes játszani?

"Képes, de mivel nincs Diawara, ráadásul a többi középső középpályás sokkal támadószelleműbb, ezért szerepel ő hátrébb, ráadásul fizikálisan roppant erős. De persze tudna előrébb is játszani."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, CFR Cluj, Európa Liga