Fonseca: Létfontosságú győzelem

Fonseca: Létfontosságú győzelem

Hatalmas lépést tett a Roma a továbbjutás felé azzal, hogy sima, 3:0-ás győzelmet aratott a Basaksehir otthonában.

Elégedett a győzelemmel?

"Igen, nagyon fontos győzelmet arattunk ma este egy olyan elég erős csapattal szemben, amelyik legutoljára ellenünk kapott ki az Olimpicóban. Az első félidőben nagyon jók voltunk, a másodikban pedig inkább csak kontrolláltuk a mérkőzést, annyira már nem voltunk jók. Ettől függetlenül elégedett vagyok."

Nem rossz arra gondolni, hogy ha nem lettek volna azok a játékvezetői hibák a múltban, akkor akár a csoport élén is lehetne a csapat?

"Meg kell nyernünk a következő meccsünk. Lesz időnk a Wolfsberger elleni mérkőzéssel foglalkoznunk, de most minden figyelem a Verona elleni bajnokira kell már összpontosuljon."

Justin Kluivert jól játszott, és úgy tűnt, hogy kicsit közelebb helyezkedett Dzekohoz a mérkőzés alatt.

"Jó formában van, és védekezésben is sokat fejlődött. Nagyon keményen dolgozik a csapatért. Amikor támadunk, akkor sokszor kereshetne több üres területet, de ma is jó meccset játszott."

Kijelenthetjük, hogy a csapat nagyon érett játékot mutatott be a koncentráltság, és a mérkőzés kontrollálása szempontjából?

"Igen, ez így van, nagyon jól kézben tartottuk a mérkőzést végig. Nekem viszont ami igazán számít, az a csapat hozzáállása, és most igen bátran, ambiciózusan játszottunk."

Mennyire fontos Dzeko szerepe abból a szempontból, hogy mennyire segít be a középpályán?

"Mindig az a legfontosabb, hogy meglegyen a megfelelő egyensúly, Edin pedig hatalmas munkát végez ebből a szempontból. Az elmúlt két meccsünkön kétszer eredményes is volt, így én elégedett vagyok, mert ő egy olyan játékos, aki nagyon keményen dolgozik a csapatért."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Basaksehir, Európa Liga