Fonseca: Kulcsfontosságú lesz a jó védekezés

Fonseca: Kulcsfontosságú lesz a jó védekezés

A portugál mester tisztában van azzal, hogy a biztonságos védekezésre kell fektetni a hangsúlyt az Ajax elleni mérkőzésen.

Hogy fest most a csapat? Ha visszatekint az eddigi szezonra, van valami, amit másképpen csinálna?

"Ugyanezeket a döntéseket hoznám meg újra - persze a mérkőzések után már sokkal könnyebb ítélkezni minden döntéssel kapcsolatban."

"A csapat pedig motiváltnak tűnik nekem."

Holnap igen magas koncentrációs szintre lesz szükség, mert az Ajax lényegében a Sassuolo egy sokkal magasabb szintű hasonmása, főleg taktikai szempontból. Persze a Sassuolo ellen a a koncentráció nem volt olyan szintű, amilyennek kellett volna lennie, ez így volt? Másik kérdés Dzekoval kapcsolatos, aki mintha a koronavírus fertőzés óta nem lenne az igazi.

"Szerintem Edin jól teljesít, fizikálisan is. A válogatottnál szerepelt legutóbb, de ennek ellenére jó formában tért vissza. Élesnek látom, és holnap kezdeni fog."

"Ami a holnapi meccset illeti, mindenképpen tökéletes játékra lesz szükség a részünkről. Az Ajax nagyon erős, és valóban, sok hasonlóság van köztük és a Sassuolo között, főleg a támadásépítésben. Persze az Ajax kerete teljesen más. A védekezésnél nagyon oda kell majd figyelnünk, fontos lesz, hogy nem szabad hibákat elkövetnünk, mert életveszélyesek a támadásaik."

Milyen meccsre számít?

"Egy nagyon jó csapat ellen fogunk pályára lépni holnap, és ami a támadószekciójukat illeti, Európa egyik legjobbjáról van szó. Kulcsfontosságú lesz, hogy ne hibázzunk védekezésben, ezért hátul nagyon fegyelmezetten kell majd játszanunk, és nem szabad hagyni, hogy sokat járassák a labdát a tizenhatosunk környékén. Fontos lesz az is, hogy meg kell próbálni majd minél többet megtartani a labdát."

Olasz csapat 18 éve nem kapott ki a Johan Cruyff Arénában...

"Reméljük, hogy ez a tendencia folytatódik majd holnap."

Hogy van Veretout, tud holnap játszani?

"Készen áll a játékra, holnap játszani fog. Jó formában van, nagyon jó edzésmunkát végzett mostanában."

Melyik csapat a holnapi mérkőzés favoritja?

"Ez nem számít. Az Ajax nagyon jó csapat, nehéz meccs lesz, de azt várom, hogy nem csak nekünk, nekik is nehéz dolguk lesz. De ne feledjük, nem csak a holnapi meccs számít, lesz még egy visszavágó is Rómában."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Ajax, Európa Liga