Fonseca: Kalinic kezdeni fog

Fonseca: Kalinic kezdeni fog

A portugál szakember annyit elárult a holnapi kezdővel kapcsolatban, hogy Nikola Kalinic kezdeni fog a csatársorban.

Az osztrák Wolfsberg ellen folytatja csütörtök este az Európa Liga küzdelmeit a Roma.

Milyen meccsre számít holnap egy olyan csapat ellen, amelyik meglepetésre győzött az első fordulóban?

"Nehéz meccs lesz, hiszen az osztrákok legutóbb a Borussia Mönchengladbachot verték 4:0-ra. Volt szerencsém látni azt a meccset, ami megmutatta, hogy valójában milyen jó csapat a Wolfsberg - agresszíven védekeztek, a kontráik pedig életveszélyesek. Megnéztük pár meccsüket, ahogy az összes leendő ellenfelünkét is szoktuk."

Sem Kolarov, sem Dzeko nem hagyott eddig ki egyetlen mérkőzést sem. Holnap előfordulhat, hogy pihennek?

"Nem fogom elárulni, hogy holnap játszanak-e, vagy sem, de mivel eddig folyton játszottak, így szükségük van egy kis pihenőre."

Lorenzo Pellegrini és Henrikh Mkhitaryan hiányzásával kénytelen lesz változtatni az összeállításon? Egy holnapi győzelemmel magabiztosabbá válhatna a csapat?

"Most csak a következő meccs számít, és holnap úgy lépünk pályára, hogy győzni akarunk. Ennél nem nézünk előbbre. Ami pedig a hiányzókat illeti, van még sok olyan játékos, aki bevethető, és akikben bízom, ezért biztos vagyok benne, hogy jó teljesítményt fogunk nyújtani."

Mkhitaryannak voltak már előtte is gondjai, vagy ez a sérülés egyáltalán nem függ össze a régiekkel?

"Neki már volt combsérülése, és a sok egymás utáni mérkőzés nem segített ezen. Elővigyázatosságból az Atalanta elleni meccsen pihentettük, hogy teljesen fel tudjon épülni, és így is lett, rendben volt. Aztán a probléma a Lecce elleni meccsen újra előjött, ez csak egy szokásos izomhúzódás."

Eljött Kalinic ideje?

"Azt szeretnék, ha elárulnám a kezdőcsapatot? Na jó, elmondok pár dolgot. Ahogy már említettem, Kolarovnak és Dzekonak pihenőre van szüksége, ez pedig azt jelenti, hogy Kalinic kezdeni fog. Ő most jobb fizikai állapotban van."

Mi a helyzet Zappacostával?

"Az elmúlt két napban velünk edzett, és már egyre jobban van, de még nincs bevethető állapotban."

Az Atalanta elleni meccshez hasonló csatára számít a pályán?

"Ezt már hallottam a napokban, hogy az osztrák Atalantával fogunk játszani. Az biztos, hogy fizikálisan nagyon erősek, de szerintem van némi különbség Gasperini csapatához képest. Ők nem használnak a pálya minden szegletében szoros emberfogást. Mindent figyelembe véve felkészültünk a meccsre, és tudjuk, hogy ők is azonnal letámadnak, amint elvesztik a labdát, és így sokszor belemennek fizikai csatákba."

Hogy van Smalling?

"Úgy játszott most két meccset is, hogy előtte sokáig egyet sem. Azt már láthattuk, hogy remek teljesítményre képes, de a védővonal helyes elfoglalását illetően még tud fejlődni. Ha ez meglesz, akkor még könnyebben kijön majd a többiekkel."

Szeretne kialakítani egy állandó védőpárost, vagy variálni fogja őket?

"A középső védők kicsit olyanok, mint a középső középpályások. Nem tervezem állandó párost kiépíteni, sokkal inkább az számít majd, hogy milyen meccs áll előttünk, és ki van jobb formában."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Wolfsberg, Európa Liga