Fonseca: Fontos volt, hogy újra nyerjünk

Fonseca: Fontos volt, hogy újra nyerjünk

Borja Mayoral és Edin Dzeko mellett a fiatal Riccardo Calafiori is feliratkozott a góllövők közé tegnap este a Young Boys ellen.

Ilyen reakcióra számított a Napoli meccs után?

"Ez nem is reakció volt a csapattól, sokkal inkább csak folytatás egy olyan meccset követően, ahol nem játszottunk jól. Fontos volt, hogy újra nyerjünk, és a csapat is jól teljesítsen. Ez sikerült is, szerintem jól játszottak a srácok, és a csoportgyőzelmet is sikerült megszereznünk."

Mennyire tetszett Calafiori játéka?

"Nagyon tetszett a játéka, ahogy a többieké is. Calafiori jól teljesített, nagyon sokat fejlődik, és egyre többször lehet bevetni. Számomra pedig ezt a legjobb látni, hogy mindenki készen áll a játékra."

"Ezen a meccsen is változtattunk néhány dolgon, ezért is fontos látni, hogy mindenki szeretne játszani."

Borja Mayoral is szépen fejlődik, ezt várta?

"Természetesen! Meccsről meccsre fejlődik, és ezen a mérkőzésen is jól játszott, és nagyon keményen dolgozott a csapatért. Minden egyes nappal jobb lesz."

Mi a helyzet a sérültekkel?

"Reméljük, hogy Veretout már a hétvégén újra játszhat majd, viszont ami Smallingot illeti, vele kapcsolatban pesszimista vagyok. Ő még mindig egyénileg edz, szóval az ő helyzete nehézkesebb. Mancini is kihagyja majd a hétvégi találkozót. Veretout helyzete kérdéses, de az biztos, hogy nincs izomhúzódása."

A Napoli elleni meccset követően megjegyezte, hogy nem volt elég bátor a csapata, ez mit jelent?

"A támadójátékunkra értettem, és habár igaz, a védekezésünkben voltak gondok, de a játékosok egyáltalán nem próbálkoztak az előrejátékkal, ez pedig nem fordulhat elő."

"Minden egyes pillanatban bátornak kell lenni, használni, járatni kell a labdát, és a lehető legtöbbet kihozni a helyzetekből, lehetőségekből. Ez így is szokott lenni, de a Napoli ellen nem így volt."

Ezen a meccsen fontos volt, hogy mindenki, aki a pályán van, vállalja a felelősséget...

"Ez így van, és az volt a kulcsa a mérkőzésnek, hogy mindenki ki akarta venni a szerepét a játékból, kereste a labdát. Fontos, hogy megmutassuk, van önbizalmunk, és ezen a mérkőzésen ebből a szempontból jók voltunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Young Boys, Európa Liga